Bir gazetecinin taşeron işçilerle ilgili yapılacak olan düzenlemeye ilişkin sorulan bir soruya cevap verdi. Taşeron çalışanlarla ilgili Çalışma Bakanlığı ile birlikte çalışma yürüttüklerini dile getiren Bakan Ağbal, çalışmaların tamamlanma aşamasında olduğunu ifade etti.
Yakında zaten bittiğinde Başbakan ile birlikte bu konuya ilişkin açıklama yapacaklarını dile getiren Bakan Ağbal, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Çalışmalarımız devam ediyor. Hükümet olarak taşeron çalışanlarla ilgili seçim beyannamemizde bir çalışma yapacağımız bu konuda bir düzenleme yapacağımız hususu açıktı. Çalışma bakanlığı ile birlikte bu çalışmaları yürütüyoruz. Bu uygulamanın yapılacağı bazı bakanlık ve mahalli idarelerle uygulamanın içeriği ve teknik detayları çalışıyoruz.
İstiyoruz ki bu çalışma ortaya çıktığında her bakımdan çalışma tamam olsun. Hem çalışanlar bakımından istedikleri bekledikleri sonuç elde edilsin hem de öbür tarafta da kamu hizmetlerinin sunumunda yeni getireceğimiz istihdam modeli katkı versin. Çalışmalarımız tamamlanma aşamasına doğru gidiyor. Yakında zaten bittiğinde Başbakanımız ile birlikte açıklama yapacağız”dedi.
Ak Parti iktidara geldikten sonra Çorum’un çehresi değiştiğini belirten Ağbal, daha sonra şunları söyledi.
“ Ak Parti hükümeti döneminde ekonomide siyasette sağlanan istikrar ve güçlü hükümetler sayesinde Türkiye’nin genelinde büyük bir büyüme kalkınma hamlesi oluşturulurken Çorum’da bundan nasibini aldı.
13 yıldı 8 milyar liraya yakın Çorum’a yatırım yapılmış. Eğitimde sağlıkta bilimde sanayide altyapıda ulaşımda. Çorum birçok vilayette olduğu gibi bu yatırımlardan hak ettiği payı almıştır.
Bugüne kadar vekillerimizin Çorum’da ne kadar emeği olduğuna şahidim. Siyasete girmeden öncede de bürokratken de vekillerimizin Çorum’un dertleri ile dertlendiklerini nasıl koşturduklarını bilen bir insanım. Bende karınca karınca kendilerine destek verdim. Belediye başkanı Çorum’un çehresini değiştirdi, belediyeciliğin nasıl olacağını herkese gösterdi. Hayranlık duyuyorum. Ailem Çorum’da yaşadığı için Çorum’da sadece ana bulvarlarında gezmiyoruz. Sokak aralarında bile çok güzel sosyal donatılar parklar bahçeler yapılmıştır. Tüm Türkiye ile iddialarımız var. Türkiye’nin sorunlarını çözmek için gayret ediyoruz bu arada yetiştiğimiz memleketimiz olan Çorum’un da problemlerine koşturacağız. Gayretlere destek olacağız, Çorum’u bugünden daha iyi noktaya taşıyacağız. Sosyal olarak eğitimde ne gerekiyorsa iyi noktaya getireceğiz”
Çorum Çorumlu tüm hemşerilerimizin gönüllerinin merkezi. Benim için heyecan verici duygulandığımız bir ziyaret. Yıllarımızı verdiğimiz bir ortam. Bulunduğumuz noktada bize gösterilen istikamet sayesinde bizi yetiştiren bu topraklara nasıl hizmet edebiliriz bunları konuşacağız. Tüm Çorumlu hemşerilerimizin Ramazanlarını tebrik ediyorum. Ramazan ayı bereket ayı. Şimdiden herkesin bayramını tebrik ediyorum.” (Yusuf ÇINAR)
Editör: TE Bilisim