Dün gerçekleştirilen İl Özel İdare binasının yıkım töreninde konuşan Karadağ, “kent meydanının” şehirler için önemli bir unsur olduğunu ifade ederek, Çorum’un bir meydana sahip olmasında emeği geçen vali, belediye başkanı, il genel meclisi ve diğer tüm herkese teşekkür etti.

Kent merkezlerinde insanların huzurlu olabileceği mekânların olması gerektiğini kaydeden Karadağ, “Çorum Kent Meydanı ile birlikte böyle bir eksiklik de giderilmiş olacak” dedi.

Çorum Belediyesi’nin çok önemli çalışmaların altına imza attığını ifade eden Karadağ, özellikle yeni otogar etrafındaki yeşil alan düzenlemesinin önemine dikkat çekerek, bu bölgenin adeta yeşil bir alan haline geldiğini dile getirdi.

Kent merkezlerindeki alanların hizmete açılmasının önemli olduğunu vurgulayan Karadağ, daha önce Tekel binasının yıkıldığı meydanda şimdi de Özel İdare binasının yıkıldığını, önümüzdeki zamanda ise Sağlık İl Müdürlüğü binasının yıkılacağını söyledi. Karadağ, ayrıca kentin otopark ihtiyacının da bu vesileyle karşılanmış olacağını dile getirdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim