Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Çorum’a yapacağı program öncesinde ikinci bir değerlendirme toplantısı Ankara’da TBMM İdare Amiri Salim Uslu’nun odasında gerçekleştirildi. AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı’nın Çorum’da düzenlediği toplantıların ardından hazırlanan Çorum’un yatırım talepleri ve beklentileri raporu dün öğleden sonra Uslu’nun makamında yapılan toplantıda ele alındı.

Çorum Valisi Necmettin Kılıç, AK Parti Çorum Milletvekilleri Salim Uslu, Ahmet Sami Ceylan ve Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, Çorum Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, AK Parti İl Başkanı Av. Mehmet Karadağ ve AK Parti Merkez İlçe Başkanı Erhan Akar’ın biraraya geldiği toplantıda Cumhurbaşkanı Erdoğan için yapılan hazırlıklar da görüşüldü. Görüşmede Çorum’un yatırım beklentilerinin belirlendiği rapordaki öne çıkan talepler ele alınarak Erdoğan’a sunulacak olan öncelikli yatırımlar üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu.

Bilindiği gibi AK Parti Ekonomi İşleri Başkanlığı’nın ilimizde yaptığı toplantılar sonucunda oluşturduğu raporun ilk sıralarında havaalanı ve demiryolu beklentisi öne çıkmıştı.

Öte yandan toplantı için Ankara’ya giden Vali Kılıç, toplantı öncesinde Milletvekili Uslu ile birlikte Maliye Bakanı hemşehrimiz Naci Ağbal ile Başbakan Yardımcısı ve eski Sağlık Bakanı Recep Akdağ ile de biraraya gelerek ilimizin taleplerini iletme fırsatı buldular. Vali Kılıç ile Milletvekili Uslu ayrıca Çorum Erol Olçok Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki emeği nedeniyle Recep Akdağ’a teşekkürlerini de iletti.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim