Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde grubu bulunan siyasi partilerin il başkanları, terör konusunda tek yumruk oldu.

Türkiye’de son dönemde yaşanan terör olaylarının karşısında, siyasi farklılıklarını bir kenara bırakarak el ele veren il başkanları, “Söz konusu vatansa, gerisi teferruattır” sözüne atıfta bulunarak, “Milletimizin ve vatanımızın geleceğine kast eden her kim olursa olsun, bu saldırı kimden gelirse gelsin, millet olarak topyekün bu saldırıların karşısında kale gibi durmalıyız” Şeklinde konuştular.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) İl Başkanı Mehmet Karadağ, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Hasan Suvacı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Başkanı Mehmet Akif Aras, birlikte gerçekleştirdikleri buluşmada son dönemde ülkede yaşanan terör olaylarını ve gündemi değerlendirdi.

Karadağ, Suvacı ve Aras siyasi farklılıkların bir araya gelerek, memleket meselesinde birleşmeye engel olmadığının mesajını verdi. Terör konusunda atılacak tüm adımlarda, siyasi parti temsilcileri olarak milli bir duruş sergilenmesi gerektiğinin altını çizen İl Başkanları, teröre karşı ortak tavır aldı.

Tarihin ilk yazılı barış adlaşmasına ev sahipliği yapan bu toprakların barış şehri olarak kalmasında üzerlerine düşen her türlü sorumluluğu yerine getireceklerini kaydeden İl Başkanları, İkinci Bahar Lokantası’nda gerçekleştirdikleri buluşmada, “Çorum’da kardeşliğin simgesi olacağımız gibi Çorum’u da Türkiye genelinde barış şehri olarak örnek yapmakta kararlıyız. Terörün her türlüsünü şiddetle kınıyor ve her türlü terörün karşısında olduğumuzu ifade ediyoruz.” dediler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim