Suriye’deki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Bayırbucak Türkmenleri’nden 100 kadarı da  Çorum’da, Celilkırı mevkiindeki çadırlarda yaşam savaşı veriyor.

Bayırbucak Türkmenleri, Türkiye’nin çeşitli yerlerinde kendilerine yeni bir hayat kurmaya çalışıyorlar. Çorum’a yerleşenler ise, tarla, bağ ve bahçelerde işçilik yaparak, çadırlarda hayata tutunma mücadelesi veriyorlar.

Çorum’da, TOKİ konutları yakınında boş bir araziye yerleşen yaklaşık 100 kişilik Bayırbucak Türkmeni, Çorum’un ayazında çadır hayatına katlanmaya çalışıyor.

ÜLKÜ OCAKLARI SAHİP ÇIKTI

 Çadırda yaşayan ailelere Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı sahip çıktı.

Bayırbucak Türkmenleri’nin çadırlarda yaşadığı bölgeye giderek incelemelerde bulunan  Ocak  yöneticileri, aileleri tek tek ziyaret ederek  önce ihtiyaç listesi hazırlandı. 

Öncelikli olarak da, çocuklar için süt, bebek bezi, battaniye ve gıda yardımı ulaştırıldı.

“SURİYE’DE İNSANLIK DRAMI”

Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Başkan Yardımcısı  Selim Güloğlu yaptığı açıklamada “ Suriye’de bir insanlık dramı yaşanıyor.  Suriye’den göçüp yerlerinden, yurtlarından, vatanlarından olan kardeşlerimiz bunlar. Her biri hayatta kalmak için büyük çaba harcıyorlar.  İşte böyle Çorum’a gelenler de var. Tarlada, bağ-bahçede çalışıp çadırlarda yaşıyorlar. Bizler de bu kardeşlerimizin ihtiyaçlarını gidermek için, bir nebze de olsa yardımcı olabilmek için Türk Milleti olarak buradayız. Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak elimizden ne geliyorsa yapacağız.” dedi.

“YARALARA MERHEM OLMA ÇABASI”    

Ülkü Ocağı Eğitim ve Kültür Vakfı Yetkilisi Adem Bıyık ise, “Bu insanlar asla sahipsiz değiller. Gece gündüz her zaman yanlarındayız. Gelen yardımları anında onlara ulaştırarak bir nebze de olsa yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz. Emeği geçen herkesten Allah razı olsun” şeklinde konuştu.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Yetkilisi Selim Metineren de yaptığı açıklamada “ İnsanlar yurtlarından oldu, gelip ülkemize sığındı. Onlara sahip çıktık. Yaralarına merhem olmaya çalışıyoruz. Elimizden ne geliyorsa yapıyoruz” diye konuştu.

“KARDEŞLERİMİZ SAHİPSİZ BIRAKMADI”

Türkmen Ahmet T., ise “ Belirli aralıklarla savaş sonrası Türkiye’ye geldik. Çok şükür kardeşlerimiz bizlerden yardımlarını esirgemedi. Tarlalarda çalışıyoruz. Mevsimlik işçiyiz. Bu günümüze de şükür. Çorum Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı yetkililerine çok teşekkür ediyoruz Allah onlardan razı olsun” ifadesini kullandı.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim