Prof. Dr. Şakir Şahin, 7 Haziran’da yapılacak Genel Seçimler’de Adalet ve Kalkınma Partisi’nden milletvekili olabilmek için aday adaylığını açıkladı.
Süleyman Demirel Üniversitesi Rektör Yardımcılığı görevinden geçtiğimiz günlerde istifa eden Prof. Dr. Şakir Şahin, dün AKP İl Başkanlığı’nda düzenlediği bir basın toplantısıyla adaylığını kamuoyuna duyurdu.
Prof. Dr. Şakir Şahin, Çorum’un geleceği adına üzerine düşen tarihi sorumlulukların bilincinde olduğunu belirterek, “Başta Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere, Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve AKP temsilcileri, partimizin kurulduğu günden itibaren siyasette samimiyetin, dürüstlüğün, şeffaflığın dilini önemsemiş, milletle muhabbeti, milletle karşılıklı güven duygusu siyasetini benimsemişlerdir. Ben de aynı yoldan yürüyerek milletimiz için gece gündüz demeden çalışacak, memleketimizin büyümesi ve insanımıza hizmet yolunda çaba harcayacağıma söz veriyorum.” diye konuştu.
Bugüne kadar çevre konuları, altyapı, sosyal projeler, sağlık hizmetleri, üretim, sürdürülebilir büyüme, esnaf sorunları ve istihdam konularında birçok proje yürüttüğünü vurgulayan Prof. Şahin, Türkiye’nin Antarktika’da kuracağı Araştırma Üs Bölgesi için oluşturulan iki çalışma grubundan birine başkanlık yaptığını söyledi.
Prof. Dr. Şahin, “Dünya markası bir Çorum için yerel dinamiklerimiz, değerlerimiz ve siz değerli hemşehrilerimizden aldığımız güçle ‘Büyük Türkiye’ idealine hep birlikte ulaşma hedefini özellikle vurgulamak isterim. Allah nasip ederse bir Çorumlu olarak Antarktika’ya Çorum’un levhasını çakacağım.” ifadelerini kullandı.
Siyasetteki en büyük kazancın milletin yaptığı hayır duaları olduğunu söyleyen Şahin şöyle devam etti:
“Bizim için esas olan eser bırakmaktır. Biz sizlerin dua ve destekleriyle yolumuza devam etmek istiyoruz. Bizleri yetiştiren ve geliştiren bu aziz millete minnet borcumuzu ancak memleketimize hizmet ederek ödeyebiliriz. Siyaset artık kısır bir ideoloji olmaktan çıkmış, hizmet makamına dönüşmüştür. Mevkiler de makamlar da geçicidir ve ancak millete hizmet etmek içindir. En büyük ve kalıcı olan makam ise gönüllerde kazanılan makamdır. AKP kurulduğu günden beri yapılan her seçimde milletimizden aldığı güçle siyaset tarihimize yeni bir bakış açısı getirmiştir. Ancak hâlen ülkemizde eski Türkiye alışkanlıklarını sürdürmek isteyenlerin olduğu görülmektedir. 7 Haziran’da milletimiz gereken cevabı verecektir. Doğduğum ve büyüdüğüm şehir olan Çorum’un dünya markası olması noktasında her türlü çaba ve gayreti göstereceğimden hiç kimsenin şüphesi olmasın.”
Prof. Dr. Şakir Şahin konuşmasının ardından adaylık başvuru dosyasını AKP İl Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan’a teslim etti. Eyüp Arslan ise Şahin’in adaylık sürecinin hayırlı olması dileğinde bulundu.
(Recep SERBES)
Editör: TE Bilisim