Kubbeli Caddesi esnafı ile Necip Fazıl Kısakürek Gençlik Merkezi’nde kahvaltıda bir araya gelen Külcü, bir esnafın su sorunuyla alakalı sorduğu soruya yanıt verdi.
“Günümüzde küresel iklim bozukluğu ile birlikte yağış rejiminin bozulduğunu görüyoruz. Artık ne zaman yağmur, ne zaman kar yağacak bunu kestiremiyoruz” diyen Külcü, Çorum’da her 8-10 yılda bir içmesuyuyla ilgili çok ciddi sıkıntıların yaşandığını, ancak 1994-96 döneminde bunun en dip noktasını gördüklerini dile getirdi.
Külcü, “Şu anda barajlarımızda 3 aylık suyumuz var. Bunun dışında kuyulardan da su alıyoruz. Önümüzdeki 5-6 aylık dönemde bir su sorunumuz yok” diyerek, Kasım ayında yağış beklediklerini söyledi.
Çorum Belediyesi olarak “su sorunu” ile ilgili değişik alternatifler üzerinde durduklarını da kaydeden Külcü, “Koçhisar’dan 51.6 kilometrelik mesafeden su getirilmesi ile ilgili hazırlanan projeyi tamamladık. Böylelikle Çorum’un 50 yıllık su ihtiyacını karşılamış olacağız. 51.6 kilometrelik ishale hattının maliyeti 100 milyon lira. Burada arıtmayı ve şehir içine dağıtılmasının maliyetini söylemiyoruz. Su işi meşakkatli bir iş. Çünkü doğrudan insan sağlığı ile alakalı bir konu” dedi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim