Ülke genelinde hizmete alınacak bu tesislerden Çorum’un da payına düşeni aldığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu “Çorum’da Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü’nün tamamladığı 11 adet tesisi de bu açılış merasimi ile hizmete alacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Hizmete alınacak DSİ’ye ait eserlerin İskilip Derekargın, Bayat Kunduzlu Barajı ile içme suyu, sulama ve taşkın koruma tesislerinden oluştuğunu belirten Prof. Dr. Veysel Eroğlu “DSİ tarafından tamamlanan tesisler ile Çorum’da 18 milyon 350 bin metreküp su depolayacağız. Bunun yanı sıra 9.350 dekar zirai araziye su temin edeceğiz, Ayrıca bu açılış merasiminde Bakanlığımıza bağlı Orman, Doğa Koruma ve Milli Parklar ile Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapımı tamamlanan tesis ve çalışmaları da hizmete alacağız. Bu eserler arasında ise yeni orman yolları, ağaçlandırma, orman köylüsüne destek, fidan üretimi, korunan alanların altyapılarının iyileştirilmesi gibi çalışmalar ve otomatik meteoroloji gözlem istasyonları yer alıyor. Bütün bu eser ve çalışmaların toplam yatırım bedeli 69 milyon 823 bin TL’yi geçiyor” dedi.

Öte yandan Çorum Milletvekili ve TBMM İdare Amiri Salim Uslu da Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından ülke genelinde yapılan 375 eserin daha hizmete açıldığını ifade ederek, bu törende Çorum’da yapımı tamamlanan tesislerin de açılışının yapılacağını bildirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim