Harun Uysal dün parti binasında çok sayıda kişinin katıldığı bir törenle aday adaylığını kamuoyuna duyurdu.

Uysal’ın adaylık açıklamasının öncesinde söz alan AKP İl Başkan Yardımcısı Eyüp Arslan, partilerinin 24 Haziran Seçimleri’ne tam olarak hazır olduğunu belirterek, milletvekilliği için Çorum’dan 39, ülke genelinde ise 7329 aday adaylığı başvurusu aldıklarını bildirdi.

Ardından Harun Uysal’ın hayatını anlatan 15 dakikalık bir ses bandı dinletildi.

Harun Uysal, 16 yıldır AKP sayesinde kalkınan bir Türkiye olduğunu iddia ederek, bu kalkınmanın sürmesi için güçlü bir Meclis’le Recep Tayyip Erdoğan’ın güçlü bir Cumhurbaşkanı olması gerektiğini savundu.

AKP’nin 2013 ve 2071 vizyonunu benimsemiş birisi olduğunu vurgulayan Uysal, “24 Haziran’da en az 400 milletvekili alarak Sayın Erdoğan’a en güçlü desteği göstermeliyiz. Bu sayıdan düşük kalmamız hâlinde Meclis’in desteğini tam olarak arkasında hissetmeyecek Erdoğan’ı kolu kanadı kırık bir Cumhurbaşkanı olarak bırakırız. Bu da bize yakışmaz.” dedi.

Çorum’da doğup büyüdüğünü ve iş hayatını da burada sürdürdüğünü hatırlatan Harun Uysal, “Memleketimin âşığıyım. Doğduğum, büyüdüğüm, ekmeğimi kazandığım bu topraklara, bu millete, bu ülkeye hizmet etme davası taşıyorum. Siyaset ve ticaret cesaretle, samimiyetle, zarafetle yapılırsa başarı getirir. Ak Parti siyasetinin samimiyetine ve millî iradeye dimdik sahip çıkmasına şahidim. Ak Parti davasının, misyon ve vizyonunun bir parçası olarak Çorum’u ve Çorumlular’ı en iyi şekilde temsil etme sözü veriyorum. Büyük bir özveriyle Çorum ve ülkem için çalışacağım.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim