MHP Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin adaylığının kesinleşmesinin ardından bir basın toplantısı düzenledi.

Parti binasındaki toplantıya MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, Merkez İlçe Başkanı Ertuğrul Onan, 24 Haziran seçimleri MHP 1. Sıra Milletvekili adayı Mehmet Akif Aras, belediye Meclis üyesi adayları, partililer katıldı.

MHP İl Başkanı Arslan Kaynar, toplantının açış konuşmasını yaparken Çorum’da tüm seçim bölgelerinde adaylarının belli olduğunu dile getirdi. Kaynar, MHP’nin başta Çorum merkez olmak üzere tüm ilçe ve beldelerde seçimden galip gelmek için çalıştıklarını ve seçimlerden büyük bir başarı ile çıkacaklarını dile getirdi.

MHP Çorum Belediye Başkan Adayı Kenan Şahin ise konuşmasına kendisini böyle bir göreve layık gören MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli başta olmak üzere tüm teşkilat mensuplarına teşekkür ederek, aday göstermiş olmanın gururu ve heyecanı içinde olduğunu söyledi.

“Bismillah deyip başlayıp Elhamdülillah diyerek bitireceğimiz bir çalışma arzu etmekteyim” diyerek sözlerine devam eden Şahin, sorumluluğunun büyük olduğunu, tevdi edilen görevin, partisinin ve Çorum halkının emaneti olduğunu ifade etti.

Görevini başarıyla yerine getirmek için azim ve heyecanla çalışacağını, Çorumlulara 3 şeyin sözünü veren Şahin, bunları “Emanete ihanet etmeyeceğim. Söz verdiğimizde sözümüzü tutacağız. Konuştuğumuzda yalan söylemeyeceğiz” diye sıraladı.

Hak yoldan vazgeçmeyeceğini ve Allah’tan korkacağını dile getiren Kenan Şahin, “Adil olacağız işi ehline vereceğiz. Çorumluyu kandırmayacağız, bahane bulmayacağız. Ya bir yol bulan olacağız ya da bir yol açan olacağız. Üretken belediyeciliği Çorumlu hemşehrilerime anlatacağız. Çorum’u bir bütün olarak kucaklayıp gezmedik sokak çalmadık kapı bırakmayacağız. Kırılacağız kırılan olmayacağız, sabırla ve azimle kendimizi Çorumlu ya anlatacağız. Sırça saraylarda oturan Bolu Beyi’ne karşı Köroğlu olacağız. Yunus Emre olup aşka uçacağız, Mevlana olup yine gel diyeceğiz, düsturumuz belli; Elimize, belimize, dilimize sahip olacağız. Herkesi kucaklayacağız, çocuklarımıza sahip çıkacak büyüklerimizin hayır duasını alacağız. Gençlerimizle kolkola gezeceğiz. Dilimiz halkın dili elimiz hakkın eli olacak” açıklamasında bulundu.

Seçim süreci boyunca görevli arkadaşlara yardımcı olacaklarını, görüntü ve ses kirliliğine müsaade etmeden huzur ortamı içinde bir süreç geçirmek istediklerini anlatan Kenan Şahin, “Aday adaylığı sürecinde partimizden aday olan Sayın Turan Kalıpçı’ya, Sayın Ahmet Ertekin’e, Sayın Ahmet Şahinbaş’a, Sayın Ali Beyaz’a kardeşlik şuuru içinde bir süreç geçirdikleri için teşekkür ediyorum. Öncelikle dava arkadaşlarımdan sonra da Çorum’da hemşehrilerinden destek bekliyoruz” dedi.

MHP’nin ülkenin yükselen değeri olduğunu söyleyen Kenan Şahin, “Ülkemizde olduğu gibi memleketimizde de umut MHP’dir. Artık yeter bu sefer MHP diyoruz. Aldanmayacağız, aldatmayacağız, bizden öncekilerin yaptığı hataları yapmayacağız, nefsimize yenildik diyenlerden olmayacağız.

Kendisi gibi düşünmeyenleri cahillikle suçlayanları kınıyor, Allah’a havale ediyorum. Hor görenlerden değiliz. Büyük Atatürk’ün tabiriyle damarlarımızdaki Asil kanın farkında olanlardanız. Bu Büyük Millet mazlumun yanında zalimin karşısında dik durmayı onlarca defa ispat etmiş bir millettir.

Memlekete umut, Cumhur ittifakına destek olacağız. İddia ediyoruz Cumhur ittifakının tek temsilcisi biz olacağız. Dar gelirlilere destek, çocuklara şevkat, yaşlılarımıza tutan el olacağız. Yoksulluk yok olacak, yoksulluk son bulacak, huzur baki kalacak, Bir ozan’ın tabirince; Muhammediyiz Aliyiz, Sünniyiz Alevi’yiz, Senlik benlik yok biz de, Aynı aşkın Aleviyiz. 31 Mart akşamı bir ateş yakacağız Çorum’dan, Anadolu’ya Bir selam göndereceğiz. Büyük bir toy ateşinde kardeşliğimizi kutlayacağız. Sözlerime son verirken teşkilat yöneticilerime teşekkür ediyor, bana bu süreçte destek olan eşime dostlarıma ve arkadaşlarıma şükranlarımı sunuyorum. Allah ve yar yar ve yardımcınız olsun” ifadelerini dile getirdi.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim