Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) tarafından Çorum’un önümüzdeki 5 yıllık stratejik planının konuşulduğu 2017-2021 Çorum İl Strateji Planı İstişare toplantısında konuşan Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Çorum’u STK’larla birlikte yönetmenin önemine vurgu yaparak; “Çorum’u yönetirken STK’lara sık sık müracaat edeceğiz” diye konuştu.

Anitta Otel’de düzenlenen istişare toplantısına Vali Necmeddin Kılıç ile birlikte Vali Yardımcısı Adem Saçan, Belediye Başkan Yardımcısı Turhan Candan, TSO Başkanı Çetin Başaranhıncal, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ömer Arslan, Ticaret Borsası Başkanı Ali Bektaş, kamu kurum müdürleri, daire amirleri ve STK temsilcileri katıldı.

Çorum’un 2017-2021 yılları arasında 5 yıllık süreç içerisinde sanayide, turizmde, tarım ve hayvancılıkta hangi noktada olması gerektiğinin görüşüldüğü toplantıda sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alındı.

Sivil Toplum Kuruluşlarının yoğun ilgi gösterdiği program kapsamında bir konuşma yapan Vali Kılıç, günümüzde yönetim kelimesinin yerini yönetişim kelimesi aldığını söyledi. Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi Türkiye’de de yönetim anlayışının değiştiğini ifade eden Kılıç, Çorum’u yönetirken sık sık başvuracakları yerin STK’lar olduğunu belirterek; “Artık günümüzde yönetim kelimesinin yerini yönetişim kelimesi almıştır. Yönetişim, birlikte yönetmek demektir. Tüm dünya ülkelerinde olduğu gibi ülkemizde de birlikte yönetme, beraber yönetme yönetirken de anayasa da ifadesini bulan baskı grupları sivil toplum örgütleri ile sık sık istişare etme, onların görüşlerini alma, onların halktan getirdikleri talepleri, sıkıntıları, şikayetleri değerlendirme ve sonraki yönetme perspektifini birlikte çizme esası vardır. Dolayısıyla bizim Çorum’u yönetmeye çalışırken sık sık müracaat edeceğimiz yer STK’lar olacaktır” dedi.

Çorum’u yönetirken bir plan olması gerektiğine dikkat çeken Vali Necmeddin Kılıç; “Yapmamız gereken ilk işlerden bir tanesi bir planımızın olmasıdır. Çorum’u el birliği ile güç birliği ile omuz omuza vererek nereye götüreceğiz? Hangi istikamete götüreceğiz? Hangi hedeflere gitmemiz lazım? Bu konularda bir planımızın olması lazım. Önümüzde ki 5 yıllık süreç içerisinde kalkınma planları, hükümet programları, bölgesel planlara uygun, bakanlıkların stratejik planlarına uygun bizim bir stratejik planımız olması gerekir” diyerek toplantı sonunda; yönetim kademlerinden sivil toplumumuzun beklentisi nedir? Bizi neyle yönlendirmek istemektedir sivil toplum? Halkın talepleri nedir? Bu ilde yönetim mekanizmalarının aksadığı, eksik kaldığı, tamamlayamadığı işler nelerdir? gibi sorulara da yanıt aranacağını dile getirdi.

Vali Kılıç'ın konuşmasının ardından OKA Planlama Birim Başkanı İbrahim Ethem Şahin Çorum’un Stratejik Planı ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim