Vali Kılıç hafta sonu Büyük Otel’de İl Genel Meclisi Üyeleri’ne verdiği kahvaltıda konuştu.

Çorum’un bütün köylerinin daha yaşanabilir kılınması için özveriyle çalıştıklarını vurgulayan Necmeddin Kılıç, 1 milyon 250 bin metrekare kilitparke alım ihalesi ile bunların ilgili bölgelere nakli için taşıma ihalesinin tamamlandığını hatırlatarak, olumsuz hava koşullarının ortadan kalkmasıyla çalışmalara hız vereceklerini kaydetti.

İl Özel İdaresi’nin kaynaklarını çok özenli ve tasarruflu kullandıklarının altını çizen Vali Kılıç, “Asfalt yol yapımında kullanılacak elek altı malzemenin tamamı ihale edildi. Taşıma ihaleleri tamamlandı. Şu an karın kalkmasını ve hava koşullarının bize müsaade etmesini bekliyoruz. Özel İdare ekipleri 7 gün, 24 saat Kargı’dan Boğazkale’ye kadar tüm ilçelerimize yatırımlarını sürdürecek.” dedi.

Bu yıl içerisinde 50 köye halı saha yapmayı plânladıklarını dile getiren Kılıç, “İnsanımıza layık olmaya çalışıyoruz. Bayındırlık birim fiyatlarının belirlenmesiyle birlikte 30’dan fazla yeni projemizin ihalesini yapacağız. Bu yatırımlar arasında aile yaşam merkezlerinden tutun da okullara, sağlık ocaklarına, öğretmenevlerine ve hükûmet konaklarına varıncaya dek koca koca işler var. Bu projelerin hayata geçirilmesiyle Çorum’u tümüyle bir şantiyeye çevireceğiz.” diye konuştu.

Çorum’un sanayi alanında “iyi” bir noktada olduğunu ancak turizmde istenilen seviyeye çıkamadığını belirten Vali Kılıç, Çorum’un sanayi ve turizm çıtasını yükseltmek için çaba sarf ettiklerini kaydetti.

Turizmde yaşanan olumsuz tablonun, 15 Temmuz Darbe Girişimi ile de bağlantılı olduğunu dile getiren Vali Kılıç, “2016 yılında istikbalimizi ve istiklalimizi yok etmek isteyenler tarafından ağır saldırılar oldu. Bu saldırılar turizmi ülke genelinde çok olumsuz etkiledi. Çorum da bundan nasibini aldı. 2017 yılında bunun üstesinden geleceğiz. Turizmde ciddi projeler yapmamız lâzım. İnanılmaz bir turizm altyapımız var. Bunu nasıl değerlendiririz? Nasıl turist çekeriz? İlimizi bir turizm kenti hâline nasıl getiririz? Tüm bunların çalışmalarını yapmamız lâzım. Tek temennimiz birliğimizin bozulmamasıdır. Birbirimizi sevelim, kucaklayalım. Şu çorak toprakları hep birlikte sevgimizle yeşertelim.” ifadelerini kullandı.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim