Çorum’un yiğit evladı, 15 Temmuz şehidi Ero Olçok’u ve onun ciğer paresi Abdullah Tayyip’e de rabbimden rahmet niyaz ediyorum. Vatanımız, bağımsızlığımız ve istikbalimiz için canlarını feda eden tüm şehitlerimizi buradan rahmetle anıyorum.

Dün Çekmeköy’de bir helikopterimizin düşmesi neticesinde dört şehidimiz var. Allah’tan onlara da rahmet diliyorum” dedi.

1 yıllık aranın ardından Çorum’da olmaktan ve Çorumlularla hasret gidermekten büyük bir bahtiyarlık duyduğunu kaydeden Erdoğan, “Çorumlu kardeşlerimiz bizi nasıl göresiyorsa, bizler de Çorum’u ve Çorum’un vefalı insanlarını özlüyoruz. Çünkü biz bütün enerjimizi, gücümüzü, motivasyonumuzu sizlerden, sizlerle kucaklaşmaktan alıyoruz.

Yurt içinde terör örgütü ve destekçilerine, yurtdışında ülkemize husumet besleyenlere mücadele ederken, cesaretimizi bu meydanı dolduran onbinlerden alıyoruz. Sizin hayır dualarınızdan alıyoruz. Milletle yol yürümekten, milletle beraber olmaktan daha büyük bir mutluluk tanımadık. Abide meydanını dolduran siz Çorumlu vatandaşlarımıza şahsım, partim ve tüm milletim adına şükranlarımı sunuyorum. Allah dayanışmamızı daim ve kaim eylesin” ifadelerini kullandı.

“31 MART’TA ÇORUM YİNE SANDIKLARI PATLATACAK”

Çorum’a olan şükran borcunu ödemek istediğini belirten Erdoğan, “24 Haziran’da yüzde 64,6 gibi Türkiye ortalamasının çok üzerinde bir oy oranıyla tekrar Cumhurbaşkanlığı makamına layık gördüğünüz için her birinize teşekkür ediyorum. Çorum, 24 Haziran’da yüzde 52 AK Parti, yüzde 66 Cumhur İttifakı diyerek bir kez daha milli iradenin şehri olduğunu göstermiştir.

Şimdi önümüzde 31 Mart seçimleri bulunuyor. Türkiye, 31 Mart günü çok önemli, çok kritik bir seçim yaşayacak. Ülkemizin bekası, milletimizin refahı için bu seçimlerden de AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak tarihi bir zaferle çıkmak istiyoruz. 31 Mart’ta ta Çorum’un yine sandıkları patlatmasını, demokrasi destanı yazmasını bezliyoruz.

Çorum, milli iradeye sahip çıkıyor muyuz? Demokrasiye sahip çıkıyor muyuz? Tevazu, samimiyet ve gayretle memleket işi gönül işi diyor muyuz? Gönül belediyeciliğine evet diyor muyuz? Merkezde, ilçelerimizde ve beldelerimizde milletin partisi AK Parti’ye mührü vuruyor muyuz?” diye konuştu.

“ÇORUM’U SADECE SEÇİM DÖNEMLERİNDE HATIRLAYANLARDAN DEĞİLİZ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının devamında şunları söyledi:

“Çorum, Tayyip Erdoğan’ı çok iyi bilir. Çok iyi tanır. 40 yıldır siyasetin içindeyiz. 40 yıldır eserlerimizle, samimiyetimizle, gayretlerimizle verdiğimiz mücadelelerle, sizlerin huzurundayız. 40 senedir, gece gündüz demeden Türkiye’yi ayağa kaldırmak için, şehirlerimizi imar etmek için koşturuyoruz. Hiçbir zaman şehirlerimize seçim döneminde yolu düşenlerden olmadık. CHP’nin başındaki zat gibi Çorum’u sadece seçim döneminde hatırlayanlardan olmadık. Devlet işlerindeki yoğun mesaimize rağmen her fırsatta Çorum’a geldik. Devletimizin buraya yaptığı yatırımları, projeleri, varsa aksaklıkları, eksikleri bizzat yerinde denetledik. Samsun’a, Ankara’ya, Kırıkkale’ye hizmet ettiğimiz kadar Çorum’u, Sivas’ı, Yozgat’ı, Amasya’yı kalkındırmaya çalıştık.”

“MİLÖNÜ’NDEKİ, BAHABEY’DEKİ CANLARI DA İHMAL ETMEDİK”

“Buharaevler’e, Mimarsinan’a, Gülabibey’e, Karakeçili’ye hizmet ederken; Milönü’ndeki, Bahabey’deki canları da ihmal etmedik. Bizim nazarımızda 81 vilayet ve her bir mahallesinin tamamı aynı değerdedir. Aynı hizmete layıktır, zira biz AK Parti’yiz. Zira biz yaradılanı sezeriz yarandan ötürü. Bizim siyasi geleneğimizde adalet, dayanışma vardır. Halka hizmeti hakka hizmet olarak gören ulvi bir anlayış vardır.

CHP’nin başındaki zat gibi yalanla peynir gemisini yürütmeye çalışmıyoruz. Sizlerin huzuru, istikrarı, refahı için mücadele veriyoruz. 17 yıldır Çorum gelişsin, büyüsün, kalkınsın, eğitimden sağlığa, ulaşımdan sanayiye kadar her alanda en iyi hizmeti alsın diye gayret gösteriyoruz

17 senede ülkemizin, şehirlerimizin geldiği yer ortadır. Herkes gibi bizim de eksiğimiz, noksanımız olmuştur. Bürokrasiye takıldığımız, devletin içindeki odakları aşamadığımız dönemler de yaşanmıştır. Ancak samimiyetimize ve gayretimize Çorumlu kardeşlerim şahittir. Hepsinden önemlisi rakamlar şahittir. Seçim dönemleri siyasetçilerin hesaba çekildiği dönemlerdir. Seçim dönemleri karnelerin millete sunulduğu zamanlardır. Biz de önce karnemizi milletimize gösteriyor, sonra gelecek 5 sene için icazet istiyoruz. Biz muhalefet gibi laf değil, eser üretiyoruz.”

“BUGÜNE KADAR ÇORUM’A 15.5 KATRİLYON LİRALIK YATIRIM YAPTIK”

Bugüne kadar Çorum’a 15.5 katrilyon liralık yatırım yaptık. Bizden önce gelenlerin böyle bir derdi, böyle bir yatırımı oldu mu? Eğitimde 1520 adet yeni derslik inşa ettik. Öğrenci sayısı 18 bine ulaşan Hitit Üniversitesi’ni kim kurdu? Biz kurduk, biz. 81 ilin 81’inde de üniversitemiz var. Öğrencilerimiz aç ve açıkta kalmasın, en güzel şekilde eğitimlerine devam etsin diye otel konforunda 5146 kişi kapasiteli yurt binalarını inşa ettik. Bu sene içinde Alaca’da da 250 kapasiteli bir yurdu hizmete açıyoruz. Gençlik merkezleri, spor salonları kazandırdık. 20 bin seyirci kapasiteli Çorum stadyumunun inşası devam ediyor. Yılsonuna kadar bu stadı da tamamlıyoruz. Tabi Çorumspor’dan da bu stadın hakkını vermesini istiyoruz. Çatak’ı kamp yapılan bir merkeze dönüştürmeyi arzu ediyoruz.

Çorum’un nüfusu artıyor. Artık Çorum dışa insan vermiyor. TOKİ eliyle 6286 konut projesini hayata geçirerek konut ihtiyacını hafiflettik. Çepni’deki 230 dönümlük alanı millet bahçesine dönüştürdük. Hıdırlık ve çevresinin eski halini bu meydandaki kardeşlerim çok iyi biliyor. İhtiyaç sahiplerine, şehit yakınlarına, gazilerimize, engellilerimize, yaşlılara 1.5 katrilyonluk kaynak aktardık.

Biz bay Kemal gibi yalan söylemiyoruz. SGK’ya genel müdür olmuş batırmış. Şimdi sağda solda konuşuyor, yine yalan.

“KIRKDİLİM, YIL SONUNA KADAR TAMAMLANACAK”

2002 yılına kadar Çorum’da 59 km bölünmüş yol yapılmıştı, biz buna 267 km bölünmüş yol ilave ettik. Maliyeti yaklaşık 3 katrilyon olan 11 adet yol projesinin yapımı da sürüyor. Çorum-Laçin-Osmancık yolu Kırkdilim geçişini tünelleriyle birlikte önümüzdeki yıl sonuna doğru bitiriyoruz. Merzifon Havalimanı yolunun 5 kilometresi tamamlandı. Kamulaştırma sıkıntısından dolayı bu proje biraz uzadı. 2019 bitmeden yolun kalanını tamamlayacağız.

“ÇORUM’UN HIZLI TREN HAYALİ GERÇEKLEŞECEK”

Çorum’un hızlı tren için gün saydığını çok iyi biliyorum. Ben de bu meseleyi bizzat takip ediyorum. Çorum’un bu hayalini gerçeğe dönüştürmekte kararlıyız. Samsun-Amasya-Çorum-Kırıkkale hızlı tren projesinin etüt proje çalışması 3 kesit halinde devam ediyor. Bir taraftan Karadeniz’e, bir taraftan da İç Anadolu ve Akdeniz’e hızlı tren konforuyla bağlanmış olacak. Çorum’u çok daha cazip hale getirmeyi amaçlıyoruz.

“176 BİN DEKAR TARIM ARAZİSİNİ SULAMAYA AÇTIK”

11 baraj ve 3 gölet inşa ettik, 6 baraj inşası sürüyor. Tımarlı, Obruk Dutludere sulamalarının yapımı devam ediyor. Alaca Koçhisar sulamasının inşaat sürecini daha da hızlandıracağız. Koçhisar’ın Çorum için ehemmiyetini biliyoruz. Mecitözü Bayındır barajının inşaatında yüzde 70’lere vardık. 176 bin dekar tarım arazisini sulamaya açtık. 191 bin dekar araziyi de sulamaya açacağız.

2002’de Çorum’da yalnızca bir adet atık su arıtma tesisi varken bunu biz 19’a çıkardık. Çiftçilere toplam 1.5 katrilyon tutarında tarımsal destek verdik. Bay Kemal ‘çiftçi aç kaldı’ diyor. Eline, diline dursun be. Ben resmi rakamları veriyorum.

“ÇORUM’UN TURİZM POTANSİYELİNİ BİLİYORUZ”

Şimdi önemli bir yere geliyoruz. Turizm konusunda da Çorum önemli bir potansiyel taşıyor. 4 bini aşkın tarihiyle Anadolu’nun en eski yerleşim yerlerinden Hattuşa ve Alacahöyük’ün tanıtılması lazım. Buna biz gayret ediyoruz. Sizlerin de bütün dostlarınıza bunu tanıtmanız lazım. Daha fazla turist için gerekeni yapacağız.

“YILLARCA CHP ZİHNİYETİYLE MÜCADELE ETTİK”

Yeni bir proje başlatıyoruz. Türkiye’nin ilk silah fabrikatörü Nuri Kollugil şüpheli bir yangında şehit oldu. İlk yerli ve milli otomobil Devrim çürümeye terk edildi. CHP’nin başını çektiği bir avuç komprador, ülkeyi tefecilere muhtaç etti.

Merkez Bankamızın döviz rezervi 100 milyar dolara yaklaştı. Milletimizi karaborsacılık ve stokçuluk illetiyle ilk tanıştıran milli şefin CHP’sidir. IMF ile Türkiye’yi tanıştıran CHP’dir. Demirel ilk boğaz köprüsünü, Özel ikinci boğaz köprüsünü CHP’ye rağmen yapmıştır. Üçüncüsü biz yaptık. Onların engellemesine rağmen yaptık. Marmaray’ı yaptık, Avrasya tünelini yaptık. Bunları da engellemeyi çalıştılar. Bunların üç vasfı vardır, çöp, çukur, çamur. CHP budur. Senelerce İstanbul’u çöpe, çukura, çamura teslim eden CHP zihniyetidir.

CHP zihniyetleriyle mücadele ettik.

Tüm bu hizmetlerin devam etmesi için 31 Mart çok önemli. Türk ekonomisinin 2023 hedeflerine ulaşma için 31 Mart’ta yol kazası yaşamamalıyız. Terörle mücadelenin devam etmesi için 31 Mart’ı başarıyla atlatmamız gerekiyor. Ülkemizin beka seçimi olacak. İnşallah bu seçimden zaferle çıktıktan sonra 4.5 yıl boyunca önümüze bakacak ve yapısal reformlara odaklanacağız. Çorumlunun basiretine inanıyor, güveniyorum.

Dr. Halil İbrahim Aşgın kardeşimizi Çorum Belediye Başkan Adayı olarak gösterdik. Gönül belediyeciliğini Halil İbrahim Aşgın kardeşimizin en güzel şekilde yerine getireceğine inanıyorum.” (Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim