Çorumgaz A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı, Cumartesi günü İskilip’te düzenlenen şehiriçi doğalgaz şebekesinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Çorum’u, ilçeleriyle bir bütün halinde kalkındırmayı amaçladıklarını, Sungurlu’dan sonra İskilip, Osmancık ve Alaca’nın da doğalgaza kavuşacak olmasından büyük mutluluk duyduğunu söyledi.
Çorumgaz’ın, Çorum’un enerji sektöründeki “öz kuruluşu” oluşuna vurgu yapan Ahlatcı, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Çorumgaz olarak Çorum’un doğalgaz ihalesini üstlenip 139 günde şehrimizi doğalgaza kavuşturmuş olmanın onurunu, 2004 yılından beri gerçekten gururla taşıdım ve bu gururu hem şirket içindeki çalışma arkadaşlarımla, hem de hemşehrilerimle daima paylaştım.
Sonraki aşamada ise, Çorum dışında bölgesel bir doğalgaz şirketi haline dönüşmenin kıvancını, yine hep birlikte yaşadık.
Bugün Çorum’la birlikte, Çankırı, Karabük, Kastamonu ve Yozgat illerimizin ve bu illerimize bağlı 13 ilçemizin doğalgaz dağıtımını sağlıyoruz.
Çorum’umuzda ise şimdiye kadar yalnızca Sungurlu ilçemiz doğalgaz kullanabilmekteydi.
Başta parlamenterlerimizin olağanüstü çabaları sonucu, önümüzdeki günlerde İskilip, Osmancık ve Alaca ilçelerimiz de bu büyük nimetten istifade eder hale gelecektir.
İlçeleriyle birlikte Çorum’un bir bütün halinde kalkınması, güçlenmesi, refaha erişmesi için gönülden uğraş veren bir Çorum evladı olarak, bu önemli projenin hayata geçmesinden duyduğum sevinci burada sizlerle paylaşıyorum.”
Ahmet Ahlatcı, projenin 7 milyon dolara malolacağını ve İskilip’e 100 kilometre boru döşeneceğini de belirttiği konuşmasını, emeği geçen herkese teşekkür ederek tamamladı.
Editör: TE Bilisim