Çorum Stratejik Gelişim Planı protokolü Vali Kılıç’ın makamında Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Reha Metin Alkan, Hitit Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nurcan Baykam, Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, ve OKA Çorum İl Koordinatörü Özden Özgür Yalçın tarafından imzalandı.

Törende TSO Başkanı Başaranhıncal tüm üyelerine çağrıda bulanarak plana katkı sağlamalarını isterken, Rektör Alkan da üniversitenin geldiği noktada tüm paydaşların katkısının önemine değindi. Başkan Külcü’nün geleceğe yönelik planları olmayan kurumların kenti yönetemeyeceğine dikkat çektiği toplantıda Vali Necmeddin Kılıç da bir konuşma yaparak ilimizi hazırlayacakları plan dahilinde 2023 hedeflerine ulaştıracaklarını söyledi.

Konuşmasında insanların her gün plan yaparak işlerini ona göre yürüttüğünü, kurumların ve devletlerin de hem ülke için hem de bölgesel planları bulunduğunu hatırlatarak Kalkınma Bakanlığı’nın illerin de planlarının hazırlanmasını istediğini söyledi. Çorum’da da Valilik olarak Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı ile birlikte Çorum Stratejik Gelişim Planı’nı hazırlayarak bu gün bu protokolü imzalayarak görev paylaşımı yaptıklarını belirten Vali Kılıç, “Kim bu planın neresinde olacak, hangi birim hangi işi yapacak bunu kararlaştırıyoruz. Hitit Üniversitesi bu işin en önemli aktörü olacaktır. Bu plan çerçevesinde akademisyenlerimiz yüzlerce toplantı yapıp kararlar alacak yine Belediyemiz, Mahalli İdarelerimiz, Ticaret ve Sanayi Odalarımız, Esnaf Odalarımız, İl Özel İdaremiz birlikte çalışacak. 2018 yılı gelmeden beş yıllık çalışma programımızı hazırlayıp hedefe ulaşabilmek için, devletimizin koyduğu 2023 hedefine ulaşmak için ilimizde hep birlikte çalışacağız. Protokolün hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

İl Stratejik Planı’nı hazırlayarak uyguladıkları taktirde illere de örnek olacaklarını belirten Vali Kılıç, hedeflerinin 2017 yılı bitmeden planı tamamlamak olduğunu, bu sayede kurumların kendi stratejik belgelerini üreteceklerini, üretilen bu belgelerin mahalle idarelerin ürettiği planlarla harmanlanarak hayata geçirileceğini bildirdi. Kılıç, “Bu plan ne kadar başarılı olursa Çorum’un gelecek beş yılı da o kadar başarılı olacak” şeklinde sözlerini tamamladı.

Konuşmaların ardından Vali Kılıç, Belediye Başkanı Külcü, HİTÜ Rektörü Prof. Dr. Alkan, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Başaranhıncal ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı (OKA) Çorum Koordinatörü Yalçın tarafından İl Stratejik Gelişim Planı işbirliği protokolü imzalandı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim