AK Parti Genişletilmiş İl Divan Toplantısı’na katılarak bakanlık bürokratları ile ilimizde katıldığı programlar ve verdiği müjdelerle ilgili salondaki partilileri bilgilendiren Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, “7 bin yıllık bu medeniyet şehrinde olmaktan mutluyum. Bu şehri 50-100 yıllık planlarını yaparak geleceğe taşıyacağız. Çorum’un “marka şehir” haline gelmesi için gece gündüz demeden çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Çorumluların kendisine gösterdiği ilgi, muhabbet ve misafirperverliğe teşekkür ederek vatandaşlara teşekkür eden Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, salonu dolduran genç ve kadınların coşkulu tezahüratları ile kürsüye geldi. Çorum ile ilgili yaptıkları ve yapacakları çalışmaları anlatarak hayata geçirecekleri projelerle Çorum’u marka şehir yapmak istediklerini dile getiren Bakan Kurum, Sosyal konut üretiminden Millet Bahçesi’ne, Kentsel Dönüşüm’den Kentsel Yenileme Projeleri’ne kadar yapılacak çalışmaları anlattı.

7 bin yıllık köklü bir tarihi bulunan Çorum’da güzel bir gün geçirdiklerini, kentin sorunları ile dertlenmeye çalıştıklarını, ilimizin tarihi, ticareti, sanayisi, tarımı ve turizmi ile gelişen sürekli üreten bir kent olduğunu belirten Bakan Kurum, “Bugün gidilecek her yere gitmeye, bakılacak her soruna bakmaya çalıştık. Göreve geldiğimizden beri 67 ilde 200’ün üzerinde ziyaret gerçekleştirdik. Yüzlerce projeyi aciliyetine göre hayata geçirdik. Sokak sokak gezerek vatandaşların sorunlarını çözmeye çalıştık. Gelişen büyüyen Türkiye için her bir şehrimiz marka şehir olsun diye bakanlığımız hizmetlerini yaptık. Medeniyet kenti Çorum’da da her alanda her projeyi istişare ederek atılması gereken adımları atma kararı aldık. Projeler yarından itibaren hayata geçirilecektir. AK Parti iktidarları döneminde Çorum’a 18.5 milyar liraya varan yatırımlar yapılmış ve bu yatırımların 4.5 milyar TL’si bakanlığımız tarafından gerçekleştirilmiştir. Halen devam eden 220 milyon liralık yatırımlarımız bulunmaktadır. Hayata geçireceğimiz projelerle de Çorum’u çok daha farklı yerlere taşımayı hedefliyoruz. Biz bir olduğumuz sürece bileğimizi kimse bükemeyecektir” diye konuştu.

Yaptıkları ve yapacakları projelerin kapı kapı dolaşılarak tüm Çorumlulara anlatılmasını da isteyen Bakan Kurum, Çorum’un tarihi kültürel değerlerini koruyarak istihdamı artıracak adımları hep birlikte atmak zorunda olduklarını kaydetti. Bakan Kurum bu kapsamda “Yeni Çorum” diye lanse edilen Akıncılar Kışlası ve Erzurum Dede’nin de içinde bulunduğu 1 milyon m2’lik alanda bir master planı yapacaklarını söyledi.

Eski stadın yerinin içinde kongre merkezi bulunan Millet Bahçesi olacağını, buranın 56 bin metrekare alanı karşılığında Belediye’ye aynı ölçüde arsa verileceğini, Valilik hizmet binasının yıkılarak Kadeş Barış Meydanı’na katılacağını, Çorum Kalesi etrafında dönüşüm çalışması uygulayarak buradaki hak sahipleri için kentin değişik bölgelerinde 500 konut üretileceğini, Arasta civarında kamulaştırma yapılacağını ve merkez Silmkent’te TOKİ’nin sürdürdüğü sosyal konutların yeniden ihale edilerek gelecek yıl tamamlanarak hak sahiplerine verilmesini hedeflediklerini anlatan Çevre ve Şehircilik Bakanı Kurum, Çorum’un ilçeleri için de yapılacak çalışmaları tek tek anlattı.

AK Parti hükümetlerinin 18 yılda devrim niteliğinde hizmetlere imza attığını, Cumhuriyetin 100. Yılına giderken ülkenin dünyada itibarına itibar katmayı hedeflediklerini, millete hizmet yolunda yol arkadaşlarının hepsine teşekkür ettiğini belirten Bakan Kurum genel siyaset konularına da değindi.

Türkiye'nin bulunduğu coğrafya başta olmak üzere tüm dünyada çok farklı gelişmelere şahit olduklarını, bu gelişmelerin tam ortasında Türkiye'nin bulunduğunu ifade eden Kurum, şöyle konuştu: “Sınırlarımız boyunca kurulması planlanan terör devletine karşı operasyon yapıyoruz. Yapamazsınız dediler, yapıyoruz. Ülkemize karşı kurulan hain tuzakları birer birer boşa çıkartıyoruz. Türkiye artık kendi çizgisini tüm dünyaya açık açık ilan etmiştir. Artık başka bir Türkiye var.” dedi.

Bakan Kurum, devletin, milletin bu kutlu mücadeleyi verirken, ülkenin yaşama geleneğine asla uygun olmayan görüntülerle de karşı karşıya kaldıklarını, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın CHP'li bir siyasetçiyle gizli gizli görüşmekle suçlandığını anlatan Kurum, şunları kaydetti: “Biz hiçbir zaman kapalı kapılar ardında gizli gündemleri olan arka oda partisi olmadık. Kimse, parti içi hesaplaşmasına, ne partimizi ne de Erdoğan’ı alet edemez. Zaten Cumhurbaşkanımız CHP'nin bu buluşma iddialarına en net cevabı verdi. Hiçbir zaman yalanlarla yol yürümedik. Biz milletimizle, millete hizmetle, projelerimizle yol yürüdük” diye konuştu.

Bu güzel ülkeyi tarihin şanlı zirvesine yeniden taşıyacaklarını, 2023-2053-2071 hedeflerine doğru hızla ilerlediklerini ve aşk ile millete hizmet için çalışmalarının sürdüğünü de anlatan Bakan Kurum, bugüne kadar tüm seçimlerde üzerine düşeni yapan Çorum’a da artık kendilerinin de üzerine düşeni yapacaklarını, 50-100 yıllık planları yaparak Çorum’u geleceğe taşıyarak ilimize hizmet için gece gündüz çalışacaklarını sözünü verdi.

Konuşmasının ardından Bakan Kurum’a AK Parti İl Başkanı Yusuf Ahlatcı tarafından çiçek ve üzerinde Hitit Güneş Kursu bulunan plaket takdim edildi. Bakan Kurum daha sonra salonda bulunan kadın ve gençlerle bol bol selfie çekindikten sonra Çorum’dan ayrıldı.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim