Saraylım Tarım, Avrupa, Afrika ve Asya’nın en büyük ve en kapsamlı gıda fuarı olan Almanya Berlin Fruit Logistica’ya katılarak, önemli dış bağlantılar sağladı.

Berlin’de 2884 firmanın katıldığı, günlük 70 bin civarında ziyaretçisi olan büyük fuara, Akdeniz İhracaatçılar Birliği’nin davetiyle katılan Saraylım Tarım, üretimini ve satışını yapmış olduğu elma çeşitlerini ziyaretçilere sundu. 

“ÜRETİM, AMBALAJ VE SUNUM ŞEKİLLERİ DEĞİŞİYOR”

Saraylım Tarım Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Oğuz Ilıca, özellikle Afrika ve Asya ülkelerinden ciddi alıcılarla görüşmeler yaptıklarını belirterek, “Ürünlerimizin dünya pazarlarında yer bulmasıyla, üretim, ambalaj ve sunum şeklimizin  geliştirilmesi, dış pazarlara hitap eder hale getirilmesi amaçlanıyor” dedi.

Bu fuarın, dünya pazarında yeni yeni sunumların, ambalaj ve paketleme makinalarının da tanıtıldığı bir fuar olduğunu belirten Oğuz Ilıca, “Halen yurtiçi pazarda ürünlerimiz, Carrefour, Migros, Metro, A101, Şok ve Kipa mağazalarında satılıyor. Yakında BİM mağazalarına da girecek. Erzurum’dan Antalya’ya kadar birçok il’e elma satmaktayız. Elma üretiminin az olduğu bir şehirden 40’a yakın şehirde elmalarımızın satışının olması bizi gururlandırmaktadır” ifadesini kullandı.

SOĞUN VE PATATES İÇİN AYRI SOĞUK HAVA DEPOSU

Bu yıl kapasiteyi iki katına çıkarma kararı aldıklarını vurgulayan Ilıca, “Ayrıca yöremizde yetişen soğan ve patates için de ayrı bir soğuk hava deposu yapmaktayız. Bu ürünler de tasniflenip, paketlendikten sonra büyük market zincirleri kanalı ile pazara sunulacaktır.

Yine bu sene içerisinde patates nişastası yapma çalışmalarımız başlamış olup, çiftçimizin ürünlerini en iyi şekilde değerlendirmek ve ülkemizin ekonomisine katkı sağlamak hedefindeyiz.” dedi.

25 BİN YENİ ELMA FİDANI

Oğuz Ilıca, daha sonra şu bilgileri verdi:

“Bu sene yeni aldığımız tarlaları yeni çeşit elma fidanlarıyla buluşturuyoruz. 25.000 adet elma ağacı fidanımız gelmiş olup, uygun hava şartları oluştuğunda toprağa dikimini gerçekleştireceğiz. Bu fidanlar 2-3 yıl içerisinde tam üretime geçecek ve üretimimiz iki katına çıkacaktır.”

“ELMASIYLA ÜNLÜ BİR ŞEHİR HEDEFLİYORUZ”

“Türkiye’deki en modern depolara sahibiz. Ürünleri 14-15 ay depoda saklayabilecek teknolojiyle sahibiz. 

Büyük market zincirlerinin yetkilileri en güzel, en taze Granny Smith elmaları bizden aldıklarını söylemekte, bu da bizi gururlandırmaktadır.

Amacımız bu güzel şehrimizi leblebisi ile ünlü olduğu kadar, elmasıyla da ünlü bir şehir haline getirmektir.

Çiftçilerimize öncülük etmek, soğan ve patateste de Çorum ilimizi tanıtmak istiyoruz.

 Saraylım Tarım markamız artık Türkiye ‘de elma konusunda bilinen bir marka haline geldi. Amacımız dünya pazarlarına açılarak ülkemize katkı sağlamaktır.”

(Selda FINDIK)

Editör: TE Bilisim