Ankara yolu Burunçiflik Kavşağı bulunan Bahçeşehir Okulları Çorum Kampusunu ziyaret eden Bahçeşehir Uğur Eğitim Kurumları Başkanı Enver Yücel, okul müdürleri Ulaş Sağırkaya ve Songül Keskin ile bir süre görüştü.
Bahçeşehir kampusunun Çorum için önemli bir yatırım olduğunu belirten Enver Yücel; lider, girişimci ve üretken gençler yetiştirmek istediklerini söyledi.
Çorum’un tarihî ve kültürel miras bakımından çok önemli bir şehir olduğunu vurgulayan Yücel, “Bu bölgeyi dünyaya tanıtmak istiyoruz. Dünyanın beş noktasında üniversitelerimiz, okullarımız var. Bu okullarla Çorum’daki Bahçeşehir Koleji’ni ilişkilendirip yurt dışından öğrencileri bölgeye getirmek; bölgenin tarihsel, kültürel zenginlerini tanıtmak, bizim çocuklarımızın da yurt dışındaki okulları gidip görüp kültürlerini açmak istiyoruz. Eğer biz eğitim kurumları olarak Çorum’un bu kültürel mirasını dünyaya iyi anlatabilirsek turizme katkımız olacak ve Çorum’un tanınmasıyla ilgili dünyada daha çok iş yapacağız ve bu memlekete güzel hizmet etmiş olacağız.” şeklinde konuştu.
Eğitimde teknolojinin kullanılması, uzaktan öğretimin yaygınlaştırılması ve yapılmasıyla ilgili de Çorum’da önemli adımlar atacaklarını kaydeden Yücel, “Bu komplekste her türlü imkânlar olduğu için de zaman zaman İstanbul’dan bilim insanları bölgeye gelecekler ve çeşitli konferanslar verecekler. Bu konferanslar sadece eğitimle ilgili olmayabilir. Bölgenin ihtiyaçları ne ise o doğrultuda üniversitemizin buraya gelip zaman zaman kamuoyuna ve iş dünyasına eğitici ve öğretici konferanslar yapmak önümüzdeki günlerde hedeflerimizden birisi olacaktır.” ifadelerini kullandı.
Enver Yücel’in Çorum ziyaretinde Bahçeşehir Okulları Karadeniz Bölge Koordinatörü Savaş Boyar, CSG Yönetim Kurulu Başkanı Osman Öztürk ve Devlet Eski Bakanı Burhan Kara da hazır bulundular.


(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim