Daha önce düzenlenen çeşitli kampanyalar ve dayanışma etkinlikleri neticesinde elde edilen gelirle vakfın yanında bulunan 4 bin 100 metrekarelik arsanın yarısı satın alınmıştı. Kalan kısmının da satın alınması ve buraya kültür merkezi kompleksi kurulması amacıyla gerçekleştirilen yemeğe Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez, Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, İl Genel Meclisi Başkanı Osman Günay, Mecitözü Belediye Başkanı Veli Aylar, CHP İl Başkanı Hasan Eray Tüfekçi, Merkez İlçe Başkanı İsmail Kalender, EMEP İl Başkanı Cafer Gökmen, Ticaret Borsası Başkanı Naki Özkubat, Ticaret Borsası Başkanı Meclis Başkanı Yılmaz Kaya, ÇESOB Başkanı Recep Gür, İşadamı Mustafa Duduoğlu, KESK Dönem Sözcüsü ve Eğitim Sen Şube Başkanı Mustafa Gül, Tüm Bel Sen Şube Başkanı Nevzat Veldet, Tarım Orkam Sen Başkanı Ali Türksal, Çorum Çağdaş Avukatlar Derneği Başkanı Av. Ahmet Özdel, ADD Şube Başkanı Uğur Demirer, CHP İl Genel ve Belediye Meclisi üyeleri, CHP Merkez İlçe Başkan Adayları Rıdvan Samsunlu ve Güngör Atak ile çok sayıda davetli katıldı.

Umut Radyo sahipleri Meltem Danışman Çınar ve Uğur Çınar’ın sunuculuğunu yaptığı gecede Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Çorum Şube Başkanı Nurettin Aksoy, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Genel Başkanı Ercan Geçmez ve Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın birer konuşma yaparken, ÇORUM HABER Genel Müdürü Mehmet Yolyapar da iş adamı Ahmet Ahlatcı’nın mesajını iletti.

Vakıf ve dernek çalışmaları ile ilgili görüntü ve bilgilerin yer aldığı slayt gösterisi ile devam eden gecede Mehmet Dede Tekke Köyü’nden görme engelli Muharrem Öztürk, sahne alarak türkü ve deyişler seslendirdi.

Vakfa ait bir bağlamanın açık artırma ile satışa sunulduğu gecede son olarak Oğuz Boran sahne alarak, sevilen türküleri seslendirdi.

(Taner ŞİMŞEK)

Editör: TE Bilisim