Çorum TSO Meclis Başkanı Erol Karadaş, Çorum TSO Yönetim Kurulu Başkanı Çetin Başaranhıncal, TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fikret Tepençelik ve ÇORUMSİAD üyelerinin katıldığı genel kurul, Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Teknokent’te gerçekleştirildi.
Divan Başkanlığı’nı Latif Kavukçu, kâtip üyelikleri ise Onur Şamlı ve Volkan Dalyan’ın üstlendiği genel kurulda gündem gereği söz alan ÇORUMSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Dalyan, 2013-2016 yılları arasındaki başkanlığı dönemlerinde yapılan faaliyetlerden bahsetti. Ardından yapılan seçimle yeni Yönetim Kurulu üyeleri belirlendi. Yönetim Kurulu’nda Murat Kılıçoğlu, Ahmet Çenesiz, Selim Duduoğlu, Alper Tığlı, Mustafa Bektaş, Erkan Dalyan, Levent Öztekin ve Mehmet Özenç yer aldı.
Yeni Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Murat Kılıçoğlu, toplantıda önümüzdeki iki yıl için planladıkları faaliyetlerini anlattı.
Çorum’un geçmişinde ortaklık kültürünün yaygın bir şekilde kullanıldığını ve iş hayatındaki insanların birbirleri ile kaynaşmasının ekonomik ve sosyal açıdan şehre büyük fayda kattığını belirten Kılıçoğlu, “Bu yüzden işadamlarımız arasındaki iletişimi ve dayanışmayı artırarak bu ortaklık kültürünün tekrar canlandırılması birincil hedefimiz olacak” dedi.
Kılıçoğlu konuşmasının devamında şunları dile getirdi:
“İş hayatına yeni atılan veya aile şirketinde göreve başlayan girişimcilerimizi üyelerimiz arasına katarak ticari zemine adaptasyonlarını kolay hale getirmeyi ve tecrübeli işadamlarımızın tecrübelerinden faydalanmalarını sağlamayı istiyoruz.
Diğer şehirlerde ve ülkelerde iş veya görev yapan Çorumlu işadamı, bürokrat, yönetici ve siyasetçilerle iletişime geçerek görev yaptığı şirket veya kurumların şehrimize olabilecek faydalarını maksimize etmeyi hedefliyoruz.
Üyelerimiz arasında bilgi ve ticari meta alışverişini daha aktif kullandırabileceğimiz üye rehberi projesini faaliyete geçirmeyi istiyoruz. Bu sayede Çorum’da tüketilen ürünlerin üretimi veya satışı yine şehrimizde yapılan ürünlerden olmasını sağlamayı düşünüyoruz.
Çorum için talep edilebilecek her türlü özel ve tüzel yatırımlarda bürokratik ve siyasi kurum veya kişilerin yanında özel sektörü temsilen dinamik bir güç olmayı amaçlıyoruz.”
(Taner ŞİMŞEK)
Editör: TE Bilisim