2016 yılında 21 milyon 831 bin m3, 2017 yılında 12 milyon 481 bin m3 içme suyu rezervi bulunurken şimdi ise barajlarda toplam 12 milyon 84 bin m3 içme suyu rezervi bulunduğunu kaydederek bunun kuyulardan alınan suyla desteklendiğini vurguladı.

Belediyenin 10’a yakın kuyu çalışması olduğunu anlatan Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, en çok su alınan Yenihayat Barajı’nda geçen yıl 3 milyon m3 su bulunurken şimdi ise bu oranın 7 milyon m3 civarında olduğuna dikkat çekti. Çorumlulara kaliteli su hizmeti verebilmek için kuyulardan destek verdiklerini anlatan Zahir, su sıkıntısı çektirmemek için azami ölçüde çalıştıklarını ve aylık su pompajı nedeniyle 5 milyon liralık elektrik gideri olmasını beklediklerini vurguladı. Zorda kalınmadığı sürece Çomar Barajı’ndan su alınmadığını belirten Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir, barajın dip kısımlarına çöken metallerin içme suyunu etkilememesi için baraj üstlerinden suyun alınabilmesini sağlayan platformlar kurduklarını söyledi. Barajlardaki mevcut suyun 7-8 aylık ihtiyacı karşılayabilecek durumda olduğunu anlatan Zahir, kuyulardan alınan suyunda hesaplandığında Çorum’un 1 yıllık suyunun bulunduğunu belirtti.

Alper Zahir, 8 Ağustos’ta Koçhisar Barajı’nın ihalesinin yapılacağını belirterek, ihale ve yapım aşamasının birkaç yıl sürmesi beklenen hattın tamamlanması ile birlikte Çorum’a Koçhisar Barajı’ndan da su alınmaya başlanabileceğini anlattı. (Erkan BAYATLI)

Editör: TE Bilisim