Geçtiğimiz seçimlerde yüzde 82-88 oranında katılımların sağlandığı Çorum’da Cumhurbaşkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili seçimlerine katılım yüzde 90’ı geçti.

Tüm Türkiye’de olduğu gibi Çorum’da da dün saatler 08.00’i göstermesiyle birlikte oy verme işlemleri başladı. Sabahın erken saatlerinden itibaren sandıklara akın eden vatandaşlar Cumhurbaşkanı ve milletvekili genel seçimlerine ilişkin tercihlerini yaptı. Seçmen kâğıtları ile sandık başına gelen vatandaşlara, sandık başkanı ve diğer görevliler doğru oy kullanım şekli hakkında bilgiler verdi.

Görevlilere kimliklerini ibraz eden seçmenler, oy pusulası, zarf ve evet mührü ile kapalı kabin arkasına geçti. Pusulada tercihini yapan seçmenler çift mühürlü zarf içine koyduğu pusulayı yine mühürlü şeffaf sandığa attılar. Katılımın yoğun olduğu gözlenen okullarda seçmenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Çorum’da oy kullanma işlemleri sırasında herhangi bir problem yaşanmazken, toplam 390 bin 689 seçmenden 350 bin 511’i oyunu kullandı. Yani Çorum’da seçimlere katılım yüzde 90.9’a çıktı. Çorum’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile AK Parti yine merkez ve tüm ilçelerde birinciliği kimseye bırakmadı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yüzde 65 oy çıkan Çorum’da buna rağmen AK Parti’nin oyu milletvekilliğinde yüzde 52’ye düştü.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim