Çorumlular, Ümraniye’deki Ramazan ayı programları kapsamında düzenlenen iftar yemeğinde bir araya geldi. Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD) organizasyonunda gerçekleştirilen iftara yaklaşık 1500 kişi katıldı. ÇESİAD Başkanı Mehmet Karaca ve yönetiminin ağırladığı iftara; Başbakanlık Başdanışmanı Prof. Dr. Lütfi Akça, Yargıtay üyesi Zihni Doğan , Prof. Dr. Ahmet Nabi Kızmaz, Üsküdar Musiki Cemiyeti Başkanı Bestekar Amir Ateş, Halk ozanı Hilmi Şahballı, MESAM yönetim kurulu üyesi sanatçı Recep Ergül, Galatasaray eski kaptanı Bülent, eski milli futbolculardan Şenol Abidin Özdemir, Anadolu Yakası Cezaevleri Savcısı Zekeriya Şen, Anadolu Adliyesi Hakimi İbrahim Çalışkan, Bakırköy Cumhuriyet Savcısı Talip Kalkan, Siyami Ersek Hastanesi Başhekim Yardımcısı Doç. Dr. Murat Uğur, Ümraniye T Tipi Kapalı Ceza İnfaz Müdürü Mehmet Çıtak, Üsküdar Belediyesi Meclis üyesi Sadettin Karaca, Ümraniye Tapu Müdür Yardımcısı Ahmet Taşkıner, Osmanlı arşivi uzmanı Şakir Duran, işadamı Yaşar Kapucu, sanatçı Serkan Bardak ve çok sayıda Çorumlu katıldı.
Kur’an-ı Kerim tilaveti ile başlayan program, ezanın okunması ve iftar açılmasıyla devam etti. İftarın ardından konuşan Çorumlu Eğitimci Sanayici ve İş Adamları Dayanışma Derneği (ÇESİAD) Başkanı Mehmet Karaca, rahmet ve bereket ayı Ramazanda hemşehrileriyle birlikte olmanın ve iftar yapmanın onur ve sevincini bir arada yaşadıklarını ifade ederek katılımlarından dolayı tüm davetlilere teşekkür etti.
Karaca, “Amacımız birlik beraberlik izlenimini sağlamak her yıl olduğu gibi bu yıl da siz değerli hemşehrilerimizle bir araya gelmek. Ramazan ayı rahmet ve bereket ayıdır. Sizleri bu rahmet ayında ağırlamak ayrı bir sevinç kaynağıdır. Ramazan sevgi ve paylaşma ayıdır. Öyleyse sevgi toplumunu inşa edelim. Ramazan ruhunu gelecek nesillere taşıyalım” dedi.
Son zamanlarda artan terör olaylarına da değinen Karaca, “Ülkemiz zor günler yaşıyor. Maalesef istemediğimiz olaylarla karşılaşıyoruz. Teröre kurban verdiğimiz asker, polis, sivil şehitlerimiz var. Ramazan ayının hürmetine şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine sabır ve metanet yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum” dedi.

ÇORUMLULAR GÜÇLENEREK YOLUNA DEVAM EDECEK
Çorumlular olarak ülkenin dört bir yanına dağıldıklarını, bu illerin başında İstanbul’un da yer aldığını kaydeden Karaca, “İstanbul’daki Çorumlular olarak gücün ve nüfusun başkalarına yaranmakta değil tam tersi birlik ve beraberliğimizi daim kılıp kendi içimizde kenetlenmemiz gerektiğine inanıyorum. İnşallah Çorumlular İstanbul’da güçlenerek yoluna devam edecektir. Huzur, barış sevgi dolu Ramazanlara erişmek dileğiyle sevgi saygılarımı sunuyorum” diye konuştu.
İftarın ardından daha sonra Ramazan coşkusunu ve heyecanını Ümraniye meydanında kurulu olan Çorum kültürünün yaşatıldığı Çorumlular standına taşıyan ÇESİAD yönetimi, burada da konuklarını ağırlayarak Çorum misafirperverliğini gösterdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim