Çankaya ilçesi Hoşdere Caddesi Özvatan Sokak'ta yapılacak AK-EV Hoşdere Camii Külliyesi, bölgedeki cami ihtiyacını gidererek, vatandaşlara büyük katkı sunacak. Maltepe Camii İmamı Mustafa Demir’in Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan temel atma törenine Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Veysi Kaynak, Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Bem-Bir-Sen Genel Başkan Yardımcıları Medeni Sevinç, Gürkan Alper, birçok yeni ve eski milletvekili, Memur-Sen’e üye sendikaların genel başkanları, yönetim kurulu üyeleri, Bem-Bir-Sen Ankara Şube Başkanı ve teşkilatları, Ankara Kültür Eğitim Vakfı üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
ÇORUM’DAN YOĞUN KATILIM OLDU
Temel atma törenine Çorum’dan da yoğun bir katılım oldu. Ali Yüksel Kavuştu ve Mürsel Turbay, konukları tören alanı girişinde karşılarken programa AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, AK Parti Çorum İl Başkanı Rumi Bekiroğlu, AK Parti Çorum Milletvekili Adayı Bekir Horuz, Kargı Belediye Başkanı Zeki Şen, Tapu ve Kadastro eski Genel Müdürü Davut Güney, AK Parti Kargı İlçe Başkanı Mustafa Akpınar, AK Parti Kargı İl Genel Meclis Üyeleri Mesut Tuğrel ve Mustafa Yıldız ile çok sayıda davetli katıldı.
CAMİNİN TEMELİNİ BAŞBAKAN ATTI
Törende sırasıyla AK Parti Kurucularından Çorum eski Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ve Başbakan Binali Yıldırım birer konuşma yaptı. Törende konuşan AK-EV Hoşdere Camii Dernek Başkan Yardımcısı Çorum eski Milletvekili Ali Yüksel Kavuştu, caminin temel atma safhasına gelmesine katkı sunan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’e teşekkür ederek, caminin hayırlara vesile olmasını diledi.
DUALAR EŞLİĞİNDE KURBAN KESİLDİ
Yapılan konuşmaların ardından Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz tarafından dua edilerek, Başbakan Binali Yıldırım ve beraberindekiler butona basmak suretiyle caminin temelini attı. Temel atma töreni sonrası Bem-Bir-Sen Genel Başkanı ve AK-EV Hoşdere Cami Dernek Başkanı Mürsel Turbay, AK-EV Hoşdere Cami Dernek Başkan Yardımcısı Ali Yüksel Kavuştu ve katılımcılar dualar eşliğinde kurban kesti.
BAŞBAKAN KAVUŞTU’YA TEŞEKKÜR ETTİ
Başbakan Binali Yıldırım, Dikmen Vadisi'nde, AK-EV Camisi ve müştemilatının temel atma törenine iştirak etti. Eserin yapımına öncülük eden Çorum eski milletvekillerinden Ali Yüksel Kavuştu ile emeği geçenlere teşekkür eden Yıldırım, hayırlı olmasını dileyerek, besmeleyle caminin temelini attı. Başbakan Yıldırım, “Cami yaptırmak, eser bırakmak, insan yetiştirmek, biz bu dünyayı terk ettikten sonra arkamızda kalacak hoş sedaların en önemlisidir. Hâyır hasenat işi gönül işidir. Dernek yönetimine teşekkür ederim. Vakıfçılıkta hizmet ya vakitle olur ya da nakitle olur. Bütün hayır sahiplerinin bu güzel esere yapacağı katkılardan dolayı şimdiden teşekkür ederim. Bu mahallede oturan birisi olarak camiden en çok ben nasipleneceğim. Emeği geçen herkese teşekkür eder, Ankara’mıza, mahallemize ve bütün Müslümanlara hayırlı olmasını dilerim” dedi.




(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim