UYF Başkanı Akif Manaf, yoganın evrensel bir spor olduğunu belirterek, “Yoga var olan tüm sporların temelidir, sağlığın kaynağıdır. Bu sporun tanıtımı ve yaygınlaşması için çalışıyoruz. Yoga evrenin dansıdır, insanı kendinden geçiren ve kendine getiren bir danstır. 1 Eylül Dünya Barış Günü’nde koşulsuz sevgi, barış ve dostluk duygularını ortaya çıkaran Orijinal Yoga Sistemi ile tüm dünyaya sevgi ve barış mesajları yayacağız.” dedi.

Kendimizden başka hiç kimsenin bize gerçek sevgi ve barış getiremeyeceğini de belirten Manaf: “Yoga teknikleri insanı arındırır, güçlendirir, geliştirir ve insani değerlerini keşfettirir. İnsan kendi barış ve huzurunu bulunca bunu çevresine, dünyaya gönüllü olarak yayar. Festivalimizde barışı destekleyen üç güzel unsur; yoga, dans ve spor birleşiyor, herkesi bekliyoruz.” diye konuştu.

Yurt içi ve yurt dışından yüzlerce yoga ve dans tutkununun katılacağı festivaldeki yoga çalışmaları, UYF Başkanı Akif Manaf yönetiminde gerçekleşecek. Herhangi bir yaş sınırı olmayan yoga çalışmalarına, hem yoga ile yeni tanışacak olanlar hem de tecrübeliler katılabilecek.

Coşku dolu festivalde, özel çakra (enerji merkezi) teknikleri başta olmak üzere toplamda 14 pratik yoga çalışması, 6 salsa, Latinpop ve Tango workshop, 2 dans partisi, interaktif söyleşi, spritüel film gösterimi ve yoga ateşi gösterilerine de yer verilecek.

Ayrıca festivalde çok özel bir organizasyon olarak, dünyadan ve Türkiye'den çok sayıda katılımcının yer alacağı 2. Dünya Yoga Koreografi Şampiyonası gerçekleştirilecek. Kategori ve yaş sınırı gözetilmeksizin herkesin katılabileceği şampiyonanın sonunda ilk üç dereceye girenlere madalya verilecek.

Festivale, Uluslararası Yoga Federasyonu Antrenörlerinden Çorumlu Birgül Yıldırım da katılıyor. Birgül Yıldırım, Uluslararası düzeyde gerçekleşecek olan bu festivale yoğun bir katılım olacağını belirterek, “Orijinal Yoga Sistemi tekniklerini 7 yıldır düzenli olarak uyguluyorum. Bu bilimsel teknikler, bedensel sağlığıma çok iyi geldi. Bağışıklık sistemim güçlendi. Böylece hastalıklara karşı direncim arttı. Bunun yanında günümüz dünyasının yoğun karmaşası içinde en sık rastlanan problemlerin başında yoğun stres ve gerilim geliyor. Uygulanan Orijinal Yoga Sistemi teknikleri stres ve gerilimle baş etmede de oldukça etkili. Sağlık, huzur ve mutluluk kazanmak isteyen tüm Çorumlu hemşehrilerimi Uluslararası Yoga Federasyonu adına bu güzel festivale davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim