Aksaray Valiliği görevine kısa bir süre önce başlayan Vali Ali Mantı, kentte 5 bin 500 fidanın toprakla buluşturulduğu etkinliğe katıldı. Aksaray Valiliği Orman İşletme Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Şehit Önder Güzel Polis Meslek Eğitim Merkezi (POMEM) ile yapılan protokol ile Konya karayolunda bulunan atış poligonu alanında yapılan programda protokol, POMEM öğrencileri, ilk ve ortaokul öğrencileri fidanları toprakla buluşturdu.

Yeşilliğe ve medeniyete önem veren bir toplumun üyeleri olduğumuzu, Peygamber Efendimizin ‘Kıyametin kopacağını bilseniz elinizdeki fidanı dikiniz’ diye emir buyurduğunu hatırlatan Vali Mantı, “İnşallah çocuklarımıza yeşillendirme, yeşili koruma, bunları devam ettirme, gelecek nesle aktarma bilincini vermemiz lazım. Buda bir çekirdeğini oluşturacak inşallah. Polis okulu alanına dikeceğimiz bu fidanlarımızın başka alanlara da artarak devam edeceğine inanıyoruz” dedi.

Iğdır da “Fidanlar Fidanlarla Büyüyor” ağaçlandırma seferberliği kapsamında fidan dikimi yapıldı. Kent Ormanı’ndaki fidan dikimine katılan Vali Ünlü, şehit kanlarıyla sulanmış bu aziz vatanın daha da güzel hale getirilmesi, geleceğimiz olan yavrularımıza çevre ve orman sevgisini aşılamak ve bu konuda ülke genelinde farkındalık yaratma adına bu projenin uygulandığını söyledi. Vali Ünlü ve beraberindeki il protokolü daha sonra öğrencilerle birlikte fidan dikti.

(İHA)

Editör: TE Bilisim