Ordu’da düzenlenen bayramlaşma programı huzurevi ziyareti ile başlandı. Vali İrfan Balkanlıoğlu, AK Parti Ordu Milletvekili Metin Gündoğdu, Garnizon Komutanı Jandarma Albay Sedat Sarıkaya, Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile diğer protokol üyeleri Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü bünyesindeki Ahmet Cemal Mağden Huzurevi'ni ziyaret etti. Huzurevinde kalan yaşlılarla tek tek bayramlaşan Vali Balkanlıoğlu, yaşlılara karanfil ve çeşitli hediyeler vererek bayramlarını kutladı. Huzurevi sakinlerine hitaben bir de konuşma yapan Vali Balkanlıoğlu, büyüklere, yaşlılara bakmanın ve onların hayır dualarını almanın dinimizin emri olduğunu belirtti.
Huzurevi ziyaretinin ardından İl Jandarma Komutanlığı'na geçen Vali Balkanlıoğlu ve protokol mensupları, buradaki askeri personelle tek tek tokalaşarak bayramlarını kutladı. Daha sonra Polisevi’ne geçen protokol mensupları, Emniyet Teşkilatı mensuplarının da bayramını kutladı. Ziyaretlerin ardından 15 Temmuz Demokrasi Meydanı’nda protokol üyeleri, siyasi parti temsilcileri, daire müdürleri, sivil toplum örgütleri ve vatandaşların katılımıyla bayramlaşma töreni yapıldı. Protokol konuşmalarının ardından bayramlaşma merasimi gerçekleştirildi.
Konya Valisi hemşehrimiz Yakup Canbolat da protokol üyeleri ve vatandaşlarla bayramlaştı. Konya Mevlana Kültür Merkezinde yapılan bayramlaşma programına Konya Valisi hemşehrimiz Yakup Canbolat ile birlikte AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, AK Parti Konya Milletvekili Mehmet Babaoğlu, MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Konya Milletvekili Mustafa Kalaycı, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek, ilçe belediye başkanları, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.
Protokol ile halkın bayramlaşmasının ardından Çorumlu Vali Canbolat yaptığı açıklamada, bayramların önemine değindi. Yakup Canbolat, “Bayramlar paylaşma, küskünlük ve dargınlıklardan arınma demektir. Fakirin, yetimin, garibin ve fukaranın gözetildiği zamanlardır. Dolayısıyla vatandaşlarımızın da bu bayram bilinciyle hareket etmesini tavsiye ediyorum. Bu bayramın hepimize güzellikler, sağlık ve esenlikler getirmesini diliyorum. Bayramın daha güzel bir Konya’ya ulaşmayı vesile olmasını diliyorum” diye konuştu.



(İHA)
Editör: TE Bilisim