Darbe gecesinde bir çok olay yaşayan Çorumlu Valiler Konya Valisi Yakup Canbolat ve Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da demokrasi nöbetini aralıksız sürdüren vatandaşlara desteklerine devam ediyorlar. Darbe girişiminin olduğu dakikalardan itibaren sokağa çıkan vatandaşların yanından ayrılmayan Valiler Canbolat ve Balkanlıoğlu, milli iradeye sahip çıkan vatandaşa sık sık teşekkür ediyor.
Konya’da tüm kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum kuruluşlarıyla hemen hemen her gün biraya gelen Vali Canbolat, devlete yapılmaya çalışılan darbeye karşı duran milletin bir destan yazdığını dile getiriyor. Konya Valisi Canbolat, memleketin birliğine ve bütünlüğüne kast edenlerin cevabının sonuna kadar verileceğini vurgulayarak, “Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın. İnşallah bunu hep birlikte göreceğiz” dedi.
Ordu’da demokrasi nöbetini sürdüren vatandaşlara seslenen Vali Balkanlıoğlu da kadın erkek ve genç ihtiyar demeden geç saatlere kadar birlik ve beraberlik içerisinde, milli iradeye ipotek koymak isteyen karanlık güçlere karşı demokrasi nöbetine devam edeceklerini vurguladı.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim