Dernek faaliyetleri hakkında bilgi veren Asimder Genel Başkanı Gülbey, 2002 yılından beri bölgede ve uluslararası arenada sözde Ermeni iddiaları ve yalan makinesine dönüşen Ermeni lobisinin iftiralarına karşı halkın bilinçlenmesi için faaliyet gösterdiklerini vurguladı. Birinci Dünya Savaşı döneminde bölgede Ermenilerin katliam yaptığını anlatan Gülbey, “Şehrimizde her evde bu katliamları içeren olaylar nesilden nesillere anlatılmaktadır. Biz Asimder olarak bu gerçek yaşanmış tarihi her platformda anlatacağız” diyerek Vali Ünlü’ye yeni görevinde başarı diledi.

Çorumlu Vali Enver Ünlü ise, “Iğdır’a gelmeden önce de Asimderi basından biliyordum. Uluslararası arenada faaliyet gösteren aktif bir sivil toplum kuruluşunun şehrimizde oluşu bizleri de memnun etmiştir. Sözde Ermeni meselesinde devletimizin tutumu ve söylemi bellidir. Valilik olarak bu politikamız çerçevesinde yardımcı olmaya hazırız. Ziyaretiniz şahsımı mutlu ve memnun etmiştir” şeklinde konuştu.

Ziyaretin sonunda Başkan Gülbey, Vali Ünlü’ye Türk-Azerbaycan bayrakları ve dernek flamasının bulunduğu masa bayrağı ile Ermeni çetelerinin bölgede yaptığı katliamları içeren tarih kitapları hediye etti.(İHA)

Editör: TE Bilisim