Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e TBMM tarafından Gazilik unvanının verilişinin 96'ncı yıldönümü Iğdır’da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Iğdır’da Gaziler Günü Anma programı Zübeyde Hanım Bulvarı’nda bulunan Atatürk anıtına çelenk sunumu ile başladı. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam eden programda protokol konuşmalarından sonra şehit ve gazi yakınlarına bisiklet dağıtımı yapıldı.

Vali Ünlü, eşi ve beraberindeki protokol üyeleri daha sonra Gökhan Özgül ve Ali Ayaztekin isimli gazilerin evlerine ziyaretlerde bulundu. Ziyarette uzun süre sohbet edilirken Vali Ünlü gazilerin sorun ve sıkıntılarını dinledi. Ziyaretler hatıra fotoğraflarının çekilmesi ile son buldu.

Gaziler Günü kapsamında ayrıca Iğdır Valiliği tarafından şehit ailelerine ve gazilere yemek verdi. Kuranı kerim tilaveti ve dua okunması ile başlayan yemekte şehit ailelerinin ve gazilerin her zaman yanında olduklarını söyleyen Vali Ünlü, “Türk vatanının ve yüce Türk milletiyle, Türk devletinin varlığını devam ettirmek milli birliğini ve bölünmez bütünlüğünün muhafaza uğruna ülkemizin her karış toprağına kanlarını akıtarak tarihimize altın sayfalar yazdıran aziz şehitlerimize ve siz kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımızı sunuyoruz” dedi.

Yemekte Kore gazisi ile Iğdır Valisi Enver Ünlü’nün arasında geçen diyalog kameralara yansıdı. Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı gaziler köyünde ikametgah eden Ramazan Ramazan isimli 90 yaşındaki Kore gazisi Ünlü’ ye artık yürüyemediğini belirterek akülü araba talebinde bulundu. Çorumlu Vali Ünlü ise Tuzluca Kaymakamı Abdullah Kadıoğlu'na talimat vererek, “Artık araba alalım yürüyemiyorum diyor arabaya muhtaç kaldım diyor gazi” diye konuştu.

(İHA)

Editör: TE Bilisim