Vali atamalarına ilişkin kararname Resmi Gazete’de yayımlandı. Bugünkü sayıda yayımlanan kararnameye göre; aralarında İçişleri Bakan Yardımcısı ile 19 vali merkeze atanırken, 41 ilin valisi değişti ve 12 kaymakam vali olarak çeşitli illere atandı. Merkez valiliğine atanan isimlerin arasında Malatya Valisi Mustafa Toprak da yer aldı.

İçişleri Bakan Yardımcısı Sebahattin Öztürk, Ağrı Valisi Musa Işın, Amasya Valisi İbrahim Özefe, Aydın Valisi Ömer Faruk Koçak, Çankırı Valisi Mesut Köse, Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Iğdır Valisi Ahmet Turgay Alpman, Karaman Valisi Süleyman Tapsız, Malatya Valisi Mustafa Toprak, Muğla Valisi Amir Çiçek, Niğde Valisi Etcan Peynircioğlu, Osmaniye Valisi Kerem Al, Sakarya Valisi Hüseyin Avni Coş, Samsun Valisi İbrahim Şahin, Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, Tokat Valisi Cevdet Can, Uşak Valisi Ahmet Okur ve Van Valisi İbrahim Taşyapan, merkez valiliğine çekildi.

Ordu Valisi hemşehrimiz İrfan Balkanlıoğlu Sakarya Valiliğine atanırken, Ordu Valiliği’ne ise Muş Valisi Seddar Yavuz atandı. Bir diğer hemşehrimiz Mamak Kaymakamı Ali Mantı ise Bingöl Valiliğine atanırken, Çorumlu Osmangazi Kaymakamı Enver Ünlü de Iğdır Valisi oldu.

Her ikisi de Çorumlu olan Mardin Valisi Mustafa Yaman ve Konya Valisi Yakup Canbolat ise yerlerini korudu. Son kararname ile birlikte 5 Çorumlu valimiz oldu.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim