Bir dönem AKP’den İskilip Belediye Başkanlığı yapan, daha sonra ise İstanbul’da Darülaceze Başkanlığı, Küçükçekmece Kaymakamlığı, İstanbul Vali Yardımcılığı görevlerinden sonra BitlisValiliği’ne atanan ve buradan da geçtiğimiz günlerde Merkez valiliği görevine getirilen Öztürk, yeniden siyaset sahnesine dönüyor.
Bir süre önce annesinin ani vefatının ardından kendi talebiyle merkeze alındığı belirtilen Öztürk’ün, Ankara’da göreve başlama işlemlerinin tamamlanmasının ardından Başbakanlığa istifa dilekçesini sunduğunu dile getirildi. Merkezde en kısa süre kalan vali unvanıyla sivil hayata atılan Orhan Öztürk, bilindiği gibi bir dönem merhum Vali Recep Yazıcıoğlu ile de çalışma imkanı bulmuştu.
AKP’den milletvekilliği için İstanbul’u tercih ederek zorlu bir yarışa giren Orhan Öztürk İskilip Belediye Başkanlığı döneminde umumi wc’lerdeki pisuvarları yıktırması ve belediyenin önünde bulunan tarihi şahsiyetlere ait büstleri “dua ediyorlar” gerekçesiyle yıktırması ile adından sıkça söz ettirmişti.
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim