Çorumlu Vali Mustafa Yaman'ın kendisini sıkıyönetim komutanı olarak ilan edip yönetime el koyduğunu söyleyen darbeci generale ve darbeye karşı olan kararlı tutumu ve sergilediği tavırlar merkez DBP'li Artuklu Belediyesi'nin aylık olağan meclis toplantısında gündeme getirildi.
Belediye Başkanlığını DBP'li Emin Irmak'ın yaptığı Artuklu Belediyesi AK Partili Meclis üyesi Zeynelabidin Toparlı ve arkadaşları tarafından meclis başkanlığına verilen teklif mektubunda şu ifadeler yer aldı. “15 Temmuz darbe girişiminde Mardin 70'nci Mekanize Tugay Komutanı ile yaşadığı diyaloğun sonucunda tavrını demokrasi ve milli iradeden yana net bir şekilde ortaya koyarak, darbeye karşı dik durup, darbecilere Mardin'i teslim etmeyen ve Mardin'in kahramanı olan Mardin Valisi Mustafa Yaman'ın gösterdiği net duruş ve kahramanlığının nişanesi olarak, Hükümet Caddesi olarak bilinen caddenin isminin Mustafa Yaman Caddesi olarak değiştirilmesini talep ve teklif ediyoruz” denildi.
Teklifi kabul eden Meclis üyeleri, oy çokluğuyla Hükümet Caddesi'nin ismini Vali Yaman caddesi olarak resmen değiştirdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim