Yaralılardan 5 asker ve 1 sivil taburcu edilirken, 8 asker ile 1'i ağır 12 sivilin ise tedavisi sürüyor. Saldırıda yaralanan Çorumlu Jandarma Uzman Çavuş Adem Tulu’nunsa tedavisinin sürdüğü öğrenildi.
Şemdinli'ye 20 kilometre uzaklıktaki Durak 2'nci Hudut Bölüğü önünde bulunan ve günün 24 saati yol denetimi yapılan jandarma kontrol noktasında görevli askerlerin araç ve kimlik kontrolleri sırasında 5 ton patlayıcı yüklü kamyonun infilak ettirilmesi ile birlikte 10 asker şehit olurken, 1'i İranlı 5 sivil yaşamını yitirirken çok sayıda asker ve sivil saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.
Çorumlu Jandarma Uzman Çavuş Adem Tulu ise saldırıdan yaralı olarak kurtuldu. Oğuzlar ilçesinin Ağaççamı köyü nüfusuna kayıtlı olan Jandarma Uzman Çavuş Adem Tulu’nun yaralandığı haberini alan baba Sadık Tulu, anne Hanife Tulu ile diğer yakınları, oğullarını görmek için Hakkâri’ye gitti. 5 kardeş olan yaralı Uzman Çavuş Adem Tulu’nun sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.
Ağaççamı Köyü muhtarı Sadık Yankun, saldırıdan yaralı kurtulan Adem Tulu ile telefonla görüştüğünü ve sağlık durumunun iyi olduğunu söylediğini belirtti. Muhtar Yankun, “Çok şükür askerimizin sağlık durumu iyi, telefonla görüştüm. Saldırı sonrası hastaneye kaldırılmış, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanmış, konuşabiliyor.” dedi.

(Yusuf ÇINAR)
 
Editör: TE Bilisim