Adalet Kalkınma Partisi Çorum Milletvekili ve TBMM Sağlık, Aile ve Çalışma Komisyonu Üyesi Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, geçtiğimiz günlerde son yolculuğuna uğurlanan Çorumlu şehit polis memuru Mesut Demirkan’ın cenazesinin ilimize getirildiğinde, şehit ailesinin de aynı kargo uçağında geldiği yönünde çıkan söylentilere açıklık getirerek, başbakanlık özel uçağının şehit ailesine tahsis edildiğini belirtti.
Mardin’in Nusaybin İlçesi’nde PKK’lı teröristlerce şehit edilen polis Memuru 38 yaşındaki Mesut Demirkan, memleketi Çorum’un Boğabağı Köyü’nde geçtiğimiz hafta son yolculuğuna uğurlandı.
Şehit ailesinin, cenazeyi Mardin’den Çorum’a getiren Kargo uçağı ile birlikte getirildikleri yönünde çıkan söylentilere açıklık getirmek için AK Parti Çorum Milletvekili Lütfiye İlksen Ceritoğlu Kurt, açıklamalarda bulundu.
Çorum kamuoyunda çıkan şehidin ailesinin cenazeyi getiren kargo uçağı ile birlikte cenaze törenine getirilmelerine dönük iddialarının doğruyu yansıtmadığını söyleyen Milletvekili Kurt, “Şehit haberini alır almaz şehidin Gölbaşı TOKİ Park konutlarında bulunan evlerine taziyede bulunmak üzere gittik. Şehidimizin ailesinin cenazeyi getirmek üzere Mardin’e gitmeleri için ayrıca ailesinin ve çocuklarının cenazeyi getirecek kargo uçağı ile birlikte gelmelerinin psikolojik olarak iyi olmayacağını düşünerek özel uçak verilmesi için Başbakanlık özel kalemini aradım ve Başbakanımızla görüştük” dedi.
Milletvekili Kurt, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun talimatı ile başbakanlık uçağının gece saat 22.30’da aileyi alarak, Ankara’dan Mardin’e götürdüğünü ve cenazeyi getirirken de aileyi alarak Amasya Merzifon Havaalanı’na getirdiğini belirterek konuya açıklık getirdi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim