Hakkari'nin Çukurca İlçesi Güven Dağı bölgesinde PKK ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmalarda şehit olan 3 askerden biri olan 21 yaşındaki sözleşmeli er Emre Şahin’in cenazesi bugün memleketi Çorum'a getiridi. Askeri uçakla önce Merzifon Havalimanı'na getirilen şehidin cenazesi, buradan da karayolu ile Çorum’un merkeze bağlı Abdalata Köyü’ne getirildi.

Cenazesi ilk olarak helallik alınmak üzere baba evine götürüldü. Şehidin yakınları cenaze aracı içerisindeki Türk bayrağına sarılı tabutuna sarılarak gözyaşı döktü. Şehidin Emre Şahin burada yapılan duanın ardından cenaze namazı için köy camisine götürüldü. Cenaze törenine Çorum Valisi Necmeddin Kılıç, Ak Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, askeri erkan, kamu kurum ve kuruluşların temsimlcileri ve yaklaşık 5 bin kişi katıldı.

Cenazede şehidin 69 yaşındaki babası Abdullah Şahin ve 51 yaşındaki annesi Zekiye Şahin ile kardeşleri güçlükle ayakta durabildi. Şehidin cenazesi kılınan cenaze namazının ardından, vatandaşların omuzlarında taşınarak köy mezarlığında toprağa verildi.

(Yusuf ÇINAR)

Editör: TE Bilisim