Yayınlanan kitap hakkında bir açıklama yapan Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Türkiye’nin ilk ve tek “Şiir Kütüphanesi”ne sahip Belediye olmaktan gurur duyduklarını söyledi.

Nilüfer Belediyesi olarak şiire ve şaire çok önem verdiklerini belirten Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, “Şiir, söylemesini ve dinlemesini bilen için yaşamın her anının dile getirilebildiği, her türlü duyguya ve toplumsal yaşamın tüm detaylarına tercüman olan bir sanattır. Bu kitapla, erken kayıplarıyla üzüldüğümüz, dizelerindeki sonsuzluğu bizlere bırakan şairlerimizi anmak istedik.” diye konuştu.

“Antoloji-biyografi" tarzında hazırlanan, 40 yaşından önce hayatını kaybeden şairlerin hayat hikâyeleri ve çalışmalarının yer aldığı kitap, alanında ilk olma özelliğine de sahip. Cumhuriyetin ilanından sonra şiir yazmaya başlamış en genci 21, en yaşlısı 40’ında yaşama veda etmiş toplam 66 şairin acılı yaşamları ve şiirlerinden örnekler sunulan kitapta Çorumlu şair Mazlum Kenan Köstekçi‘nin de yaşamından ve şiirlerinden kesitler sunuluyor.

Seksen üç yazarın katkıda bulunduğu kitapta, şair ve yazar Nalân Çelik, “Mazlum Kenan Köstekçi’nin Manolyaları” başlıklı bir yazı kaleme aldı.

Kitapta Nalân Çelik; Haykırış Denemeleri, Verem ve Tuzak, Şamdan ve Gerçeğin Aşılması, Okşanmayan Saçlar Anlatırmış Özlemi, Saçlar ve Aşk, İlkyaz ve Manolyalar ara başlıkları ile Mazlum Kenan’ın şiirlerini değerlendirdi.

(Recep SERBES)

Editör: TE Bilisim