Nevşehir’in Hacıbektaş ilçesinde 15-18 Ağustos tarihleri arasında düzenlenecek 53. Ulusal ve 27. Uluslararası Hacıbektaş Veli Anma Kültür ve Sanat etkinlikleri kapsamında organize edilen kısa öykü ve şiir yarışması sonuçlandı. Yarışmada dereceye giren eser sahiplerine ödülleri törenlerin resmi açılış programında verileceği belirtildi.
Konuyla ilgili alınan bilgiye göre öykü yarışmasına katılan Yahya Kemal Beyatlı İlkokulu’ndan emekli Sınıf Öğretmeni Hasan İpek de “Hacı Bektaş Veli Öğretisinde, adalet, dürüstlük anlayışı” konulu yarışmanın Hece Vezni dalında “Desdur Pirim” isimli şiiri ile üçüncü olmayı başardı.
Daha önceki yıllarda “Önyargı” isimli öyküsü ile ikincilik ödülü, şiir yarışmasında birincilik ve üçüncülük ödülü bulunan Hasan İpek ayrıca 2006 yılında Çankaya Belediyesi’nin marş yarışmasında mansiyon, 1999 yılında Almanya’nın Sesi Radyosu’nda öykü yarışmasında derece, Mezopotamya Kültür Merkezi öykü yarışmasında “Acılı Dostluk” öyküsü ile Yılmaz Güney Sinema ödülünde 3’lük kazanmıştı.
Ortaokul ve liseyi dışardan bitirdikten sonra Gazi Almanca Öğretmenliği bölümünü tamamlayan İpek’in 1992 yılından beri çeşitli gazete ve dergilerde de şiir ve öyküleri yayınlanıyor. İpek’in şiir yarışması ödülünü 16 Ağustos 2016 günü saat 10.00’da düzenlenecek törenle alacağı, halen bitmiş durumda olan 4 tane romanı, 3 tane çocuk romanı ve iki şiir kitabının basımı için çalışmalarına devam ettiği öğrenildi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim