Suriye’de rejim güçleri tarafından kuşatma altında olan Halep halkı için Şehit Erol Olçok Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Kampanyaya okul öğrencileri, öğretmenleri ve İnsani Değerler Platformu’nun yanı diğer diğer İmam Hatip Lisesi ve Ortaokullarının ve hayırseverler destek verdi.
Okul bahçesinde düzenlenen törende konuşan İmam Hatip Lisesi Müdürü Hüseyin Kır, Suriye’de 5 yıldır bir insanlık dramı yaşandığını, yüzbinlerce insanın katledildiğini belirterek, "Orada batının kuklası olan, onlarla işbirliği yapan yönetim Müslümanları hunharca katlediyor. 10 milyon insan Suriye’yi terketmek zorunda kaldı. Bunlardan bir kısmı okulumuzda öğrenci olarak bulunuyorlar. Müslümanlar kardeştir. Müslümanlar bir vücudunun azaları gibidir. Birisi bir acı çektiği zaman diğer uzuvları da o acıyı hisseder. Biz Halepli kardeşlerimizin çağrısını duyduk. Yapmış olduğunuz kampanya da bir tırı doldurdunuz. İkinci tır için hazırlıklar başladı" dedi.
Halep’ten gelerek Çorum’a yerleşen ve Şehit Erol Olçok Çorum Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde eğitim gören Celal Halebi ise, "Türk milletine Halep ve Suriye halkına yaptıkları yardımlar için tüm kalbimizle teşekkür ederiz. Emeklerinden dolayı okul öğrencilerine ve ayrıca emeklerinden dolayı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.
Öğrenci Meclisi Başkanı Tuğba Kır ise, ’Müslümanlar kardeştir’ ayetini kendilerine mihenk taşı olarak belirlediklerini belirterek, "Peygamber efendimiz de ’Müminler bir vücut gibidir’ diyor. Vücudun bir parçası sıkıntıda iken biz kardeşlerimiz açken rahat uyuyamazdık. Uyumadık da. Allah rızası için bu yola girdik. Ve rabbimiz yaptıklarımızı bereketlendirdi. Tırın kardeşlerimize ulaşmasını ve en kısa zamanda maruz kaldıkları zulümden kurtulmalarını istiyoruz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından 1 tır dolusu insani yardım malzemesi dualar ve tekbirler eşliğinde yola çıktı.

Editör: TE Bilisim