2019 yılın en başarılı Valisi Hemşehrimiz Mustafa Yaman seçildi. Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman Altın Kentler Platformu tarafından düzenlenen Altın Şehir Ödülleri (Golden City Awards) yaşama değer katan 2019 yılının en başarılı valisi seçildi.

EN BAŞARILI VALİ SEÇİLDİ

Uluslararası Altın Kentler Derneği’nin her yıl geleneksel olarak düzenlediği, "Golden City Awards 2019" yarışmasında ödül kazananlar belli oldu. Uluslararası Altın Kentler Derneği Devletimizin çeşitli kurumları, yerel yönetimler, üniversiteler, bakanlıklar, ve şehircilik alanında çalışmalar yapan çeşitli kurumlar olmak üzere oluşturulan iş birliktelikleriyle her yıl pek çok kentimizde insan hayatına doğrudan etki eden ve dokunan, toplum nezdinde farkındalık yaratacak pek çok faaliyet ve etkinlikler gerçekleştiriyor.

Başta devletin zirvesinin katıldığı etkinlikte, İş sanat ve siyaset dünyasının önemli isimleri, belediye başkanları, bürokratlar, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşları ve daha pek çok sektörden saygın temsilciler ödül gecesinde ağırlandı Ulusal basın kuruluşları ve tv lerin canlı olarak yayınladığı kırmızı halı ödül gecesinde törenin hemen ardından görsel Showlar ve mini konser programda yer aldı.

2019 Yılı "Golden City Awards 2019" yarışmasında 2019 yılının en başarılı valisi olarak Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkan V. Mustafa Yaman seçildi.

MUSTAFA YAMAN KİMDİR?

1961 yılında Çorum İlinin Osmancık İlçesinde doğdu. İlkokul, Orta ve Lise öğrenimini Osmancık İlçesinde tamamladı.1985 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu ve Avukatlık stajını bitirdi. 1986 yılında Kütahya İlinde Kaymakam Adayı olarak göreve başladı. Bilgi ve görgü artırmak amacı ile 1 sene Belçika'da kaldı. Kaymakam Adaylığı stajı döneminde Ürgüp Kaymakam Vekilliği görevinde bulundu. Kura ile Almus Kaymakamlığına başlayarak daha sonra Mazgirt, Bozova, Delice, Beypazarı ve Niksar İlçelerinde Kaymakamlık yaptı.

İçişleri Bakanlığı Merkez Teşkilatına Hukuk Müşaviri olarak atandı. Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdür Yardımcılığı, Personel Genel Müdürlüğü, Tunceli Valiliği, Giresun Valiliği, Kırklareli Valiliği ve Balıkesir Valiliği görevlerinde bulundu.

Mustafa Yaman 30,05,2016 tarih ve 2016/8864 Sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından onaylanan Valiler Kararnamesiyle Mardin Valiliği görevine atandı. Avukat Gülseren Yaman ile evli olup 1 çocuk babasıdır.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim