Konu ila ilgili alınan bilgiye göre Türk Amerikan Gençlik ve Eğitim Vakfı yöneticilerinden hemşehrimiz Mustafa Sezikli, ABD’nin Washington eyaletinde bulunan Külliyede düzenlenen zirvede hazır bulundu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışı 31 Mart’ta yapılacak olan Diyanet Center Kulliyesi’ndeki 1. Genç Liderler Zirvesi’nde Türkiye aşığı olan ünlü ekonomist Joshue Walker’den Çorum’da bir konferans sözü de alan Mustafa Sezikli, etkinlikte Türkiye Cumhuriyeti Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç, Başbakanlık Başdanışmanı Mustafa Şen, Tarih Profesörü Kemal Karpat, Tarih Profesörü Micheal M. Gunter, Ekonomist Tuna Bekleviç, AB Bakanı eski danışmanı ve Ekonomistler Platformu Başkanı İsmail Beyazıt, Türkiye Gençlik Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Feyzullah Tecirli gibi isimlerle de biraraya geldi.
Sezikli’nin yönetiminde olduğu TAYEFİN programına ABD’nin 20 eyaleti ve Kanada’dan 80’e yakın genç de iştirak ederek çeşitli konularda görüş alışverişinde bulundu.
Etkinlikte konuşan Türk American Eğitim ve Gençlik Vakfı (TAGEV) Başkanı Ayhan Özmekik ise gençlere Kamu Diplomasisi, Türkiye’nin dış politikası, ABD ile ilişkiler, basın ve algı operasyonu, Ermeni meselesi -1915 olayları gibi konularda önümüzdeki dönemde eğitim vermeyi planladıklarını kaydetti.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim