(İŞKUR Muğla İl Müdürü İlyas Sarıyerli’nin girişimleri sonucu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan istihdam seferberliğinde, ilk 6 ayda 1,6 milyon kişiye yeni iş imkanı sağlayarak Muğla Türkiye birincisi olma başarısını gösterdi.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Ortaca Hizmet Binası açılış törenin de yaptığı konuşmada, Muğla’nın ve Muğla İŞKUR’un istihdamdaki başarısını övdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan istihdam seferberliğinde Muğla’nın birinci durumda olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, üye başına 3,5 kişi istihdam eden Muğla Ticaret ve Sanayi Odası ve İŞKUR İl Müdürünü tebrik etti. TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu, ilk 6 ayda 1,6 milyon kişiye yeni iş imkanı sağlayan Türk özel sektörünün müthiş bir başarı öyküsü yazdığını vurguladı. Hisarcıklıoğlu “Bu bir dünya şampiyonluğudur. İstihdamda tarihi bir destek verdi hükümetimiz. İlk 3 ay devletten, sonra vergi ve SGK primi desteği ile 6 ayda 1,6 milyon kişiye istihdam sağladık. Muğla da 68 bin kişiye, yani firma başına 3,5 kişiye iş imkanı sağlayarak Türkiye birincisi oldu.” diye konuştu.

TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, tören sonrası bir araya geldiği İŞKUR Muğla İl Müdürü hemşehrimiz İlyas Sarıyerli’yi istihdam seferberliğinde gösterdiği başarıdan dolayı tebrik etti.

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim