Çorumlu mobilyacı esnafından Murat Erdal, hükümetin açıklamış olduğu yeni teşviklerden mobilyacı esnafı ve imalatçıların mutlaka yararlanması gerektiğini belirterek, bunun tarihi bir fırsat olduğunu söyledi. Çorum’da faaliyet gösteren Erdallar Büro Mobilya sahiplerinden Murat Erdal, hükümetin açıkladığı yeni teşvik paketini değerlendirdi. Erdal, “Bölgede nüfusumuza göre sektörümüz yatırım konusunda geri kalmış olsa da bu fırsatın kalıcı ve teknolojik olarak iyi değerlendirilmesi gerekmektedir” dedi.
“KAPASİTE ARTIRIMI VE TEKNOLOJİK YATIRIM ZAMANI”
Son yıllarda yaşanan birçok olumsuzluğa rağmen mobilya sektörünün ayakta durmayı başardığını, şehir ve ülke ekonomisine katkı sağlamakla birlikte yeniliğe her zaman açık olduğunu ifade eden Murat Erdal, şunları kaydetti:
“Mobilyacı esnafının yeni teşvikleri takip ederek kapasite artırımına gidip teknolojik makinalarla güçlenmesinin tam zamanıdır. Devletimize ve yaşadığımız topluma faydalı olmanın bugünlerde önemi çok anlamlı ve büyük olduğunu düşünecek olursak, mobilyacı esnafının tezgahına manevi açıdan da çok önem katacaktır. Küçük ve orta ölçekli mobilyacı imalatçılarının bir araya gelerek daha büyük ortak kullanım atölyelere, hatta fabrika düzeyine gelmeleri hem şehir ekonomisine hem de ülkemiz ekonomisine en önemlisi de aile ekonomisine büyük katkı sağlayacaktır.
“ÇORUM’A BÜYÜK BİR MOBİLYA FABRİKASI AÇILABİLİR”
Çorumlu mobilyacı esnafı sıkıntılı günleri geride bırakarak devletimizin vermiş olduğu büyük ve tarihi imkânları artıya çevirip o eski şaşalı günlere dönmek için mobilyacı esnafının elinden geleni yaparak bütün imkânlarını yatırıma çevirmeleri gerekmektedir. Şehrimiz hem nüfus bakımından hem de bölgedeki merkezi konum açısından mobilya imalat ve satış şartlarına son derece uygun konumda bulunmaktadır. Giderek artan 300 binlere yaklaşan nüfusumuza bakıldığında profesyonel mobilya fabrikasının olmaması aslında büyük bir eksiklik olduğunu görerek ve düşünerek tüm yatırımcı mobilyacı esnafının ve sanayicinin aslında ne kadarda avantajlı bir durumda olduğunu gözler önüne sermektedir. Bu gün Dünya ve Türkiye mobilya sektörüne bakarsak; Gelişmiş ülkeler dünya mobilya üretiminin %58 oranı ile ihtiyaca cevap vermektedir. ABD, İtalya, Almanya mobilya sektöründe öne çıkan ülkelerdir. Türkiye bu ülkelerin gerisinde kalmakla birlikle ihracat sırasında 21. Sırada yer almaktadır. 2023 mobilya ihracat hedefinde Türkiye’nin ulaşması ön görülen hedef 10 milyar dolar olmaktadır. Türkiye’de mobilya sektörü son yıllarda farklı tasarım ve renk seçenekleri ile yüksek ivme kazanmıştır. Mobilya tüketicisi son yıllarda araştırmalara göre 10 yılda bir evinin ve ofisinin mobilyalarını değiştirme yoluna gitmekle birlikte, büyük şehirlerde 7 yıla kadar düşmektedir. Bu önümüzdeki resme böyle bakarsak şehrimize yapılacak yatırımların ne kadar önemli olduğunu bir kez daha net görebiliriz. Çorumlu mobilyacılar olarak yenilikçi ve girişimciliğimizi ön planda tutarak yaşadığımız şehrimize faydalı ve katkı sağlayacak bütün yatırım planlarımızı hayata geçirmeliyiz.
“KAMU KURUMLARINA ÖNEMLİ GÖREVLER DÜŞÜYOR”
Buna bağlantılı olarak sektörümüzün gelişimi açısından resmi kurum ve kuruluşlara da büyük görev düşmektedir. Yıllar öncesine gidersek hep hayalini kurduğumuz Üniversite, hava alanı, demir yolu gibi projelerin gerçekleşmesi için büyük çabalar harcanmıştır. Bu hayallerin bazıları gerçekleşmekle birlikte daha yeni projeler yapılmaktadır. Kurumlara yapılmakta olan tefrişat ve iç donanım ürünlerinde hakkaniyet sınırları içerisinde Çorumlu esnaf ve sanayici tercih edilmelidir. Aranılan ürün eğer Çorum’da bulunmaz ise başka şehirlerden temin edilmelidir. Şundan herkes emin olsun ki; Çorumlu esnaf ve sanayici bu şehirde kazandığı parayı önceden olduğu gibi yine bu şehirde yatırım yaparak istihdamın artmasına önem gösterecektir. Ayrıca ailesinin ve yanında çalıştırdığı işçilerinin yaşam şartlarına katkı sağlayacaklardır.
İKTİDAR VE MUHALEFET PARTİLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
İyi, bereketli ve kazançlı günleri mobilyacı esnafı olarak beklemekteyiz. Yeni çıkan teşvik ve kanunların planlanmasında emek gösteren hükümet ve muhalefet parti yetkililerine sonsuz teşekkür ederim. “Evlerimize, işyerlerimize, her türlü yaşam alanlarımıza renkli ve ergonomik ürünlerle renk katan fedakâr, cefakâr gelmiş geçmiş tüm mobilyacı ustalarımıza, bundan sonraki süreçlerde bayrağı devralan tüm mobilyacı ve sanayicilerimize bol kazançlı günler dilerim.” (Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim