İstanbul’da yaşayan Çorum Bayat İlçesi Yoncalı Köyü nüfusuna kayıtlı bir ailenin kızı olan 3,5 yaşındaki Duha Sare Yerlikaya, anne karnında ses ve gırtlak felci sonucunda doğdu. Doğumdan sonra 5 ay süreyle yoğun bakımda kalan Duha Sare Yerlikaya’nın midesine ameliyatla hortum takılır. Halen yeme ve yutma refleksi olmamasından dolayı midesindeki hortumdan beslenen minik kızın ayağında da pev denilen bir rahatsızlık nüksetmiş durumda. Şuan özel ayakkabıyla yürüyebilen Duha Sare, 5 yaşına gelince tekrar ayağından ameliyat olacak.

Minik Duha Sare Yerlikaya’nın yaşamını sürdürebilmesi için gerekli tıbbi sarf malzemelerin alınabilmesi amacıyla İstanbul Valiliği İl Sivil Toplumla İlişkiler Müdürlüğü’nden gerekli izin alınarak yardım kampanyası başlatıldı. Sosyal medyadan ve diğer mecralardan duyurulan yardım kampanyasına yardımsever ve duyarlı vatandaşların yardımları bekleniyor.

Buna göre Çorumlu küçük Duha Sare Yerlikaya için açılan kampanya hesabı şu şekilde; “Gülnur Yerlikaya - IBAN NO.: TR42 0001 5001 5800 7308 5423 68 - ŞUBE NO: S00334 - VAKIFBANK SULTANBEYLİ ŞUBESİ”

(Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim