Olay önceki gün Kocaeli Kandıra Karaağaç Uzunkum sahilinde meydana geldi. İddiaya göre İstanbul’da bulunan bir Kur’an Kursu’nda hafız olarak çalışan iki öğretmen ve öğrencileri günü birlik tatil için Kandıra’ya gitti. Kandıra Uzunkum sahilinde öğretmenler Halil İbrahim Yaşar (23), Satılmış Kula (23) ve 3 öğrenci denize girdi. Denizde giren 3 öğrenci biranda boğulma tehlikesi geçirdi. Boğulma tehlikesi geçiren öğrencileri kurtaran öğretmenler akıntıya kapıldı.
Akıntıya kapılan ve hafız oldukları öğretmenler çevredeki vatandaşların yardımıyla denizden çıkartıldı ve olay yerine hemen 112 Acil Servis Ekipleri çağrıldı. Verilen ihbar üzerine hemen olay yerine gelen 112 Acil Servis ekipleri akıntıya kapılan Halil İbrahim Yaşar ve Satılmış Kula’nın hayatını kaybettiğini belirledi. Hayatını kaybeden Kuran Kursu öğretmenleri otopsi yapılmak üzere İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Öğrencileri için kendini feda eden hafızlardan biri olan Satılmış Kula´nın İskilip´e bağlı Şeyh Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu öğrenildi.
(Volkan SINAYUÇ)
Editör: TE Bilisim