Türkiye Muharip Gaziler Derneği (TÜMGAZİDER) Genel Başkanı Şükrü Tandoğan beraberinde TÜMGAZİDER yöneticileri ve Güney Kore Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park ile birlikte Çorum’a gelerek Hürriyet Parkı içinde bulunan Çorum Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

Çorum Belediyesi Başkanı Muzaffer Külcü ile Başkan Yardımcısı Turhan Candan’ın da katıldığı ziyarette Çorum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül ile Dernek yönetici ve üyeleri hazır bulundu.

Gazilere verilen değerin önemine değinerek Çorum Belediyesi’nin 15 Temmuz Hürriyet Parkı içerisine Gaziler Derneği için yaptırdığı yer ve diğer hizmetlerini yakından takip ettiklerini söyleyen Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı emekli Albay Şükrü Tandoğan, “Gazilere değer verirken, kendi bölgenizde geçmişinize de değer verdiğinizi ortaya koyuyorsunuz. Başkanımızın her zaman gazilerimize gösterdiği ilgi ve yakınlık takdire şayan. Şahsım ve tüm güaziler adına kendisine bir kez daha teşekkür ediyorum. Türkiye’de İstiklal Savaşı, Kıbrıs ve Kore Muharip Gazileri bulunmaktadır. İstiklal Savaşı gazisi olmadığı için bunların 500 yakını, 2 bin 500 Kore ve 27 bin civarı da Kıbrıs Gazisi bulunmaktadır. Savaş olmadığı için yeni muharip gaziler geriden gelmemektedir. Çorum’daki gazilerimize Genel Merkez tarafından hazırlanan heykelleri hediye etmek üzere Güney Kore Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park ile birlikte Çorum’a geldik. Eski Dernek Başkanımız Osman Özsoy’u da evinde ziyaret edeceğiz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından TÜMGAZİDER Genel Başkanı Tandoğan, Askeri Ataşe Albay Park ile Başkan Külcü derneğin Cemal Coşkun, Mustafa Çorumlugil, Mehmet Altınok, Rıza Kabasakal ve Ömer Yavuz isimli üyelerine Kore’de Türk askerinin temsilinin bulunduğu heykelciği hediye etti.

Belediye Başkanı Külcü günün anısına Tandoğan ve Park’a işlemeli vazo hediye ederken, Çorum Muharip Gaziler Derneği de içinde Hitit Güneş Kursu bulunan şilt verdi.

Genel Başkan Tandoğan günün anısına Başkan Külcü’ye üzerinde Atatürk resmi bulunan Türkiye haritası derneğin logosunun bulunduğu flama, derneğin yayınlarından bazı kitaplar, dernek armalı kravat ve üzerinde Gazi yazısı bulunan bir kravat iğnesi hediye etti.

Güney Kore Büyükelçiliği Askeri Ataşesi Deniz Kurmay Albay Jaesic Park ise ziyaret anısına Çorum Muharip Gaziler Derneği Başkanı Muharrem Gül e bir plaket sundu.

Tandoğan, Park ve Külcü dernek üyeleriyle bir süre sohbet ederek hatıra fotoğrafı da çekindi. Türkiye Muharip Gaziler Derneği Genel Başkanı Şükrü Tandoğan ile beraberindeki heyet daha sonra evinde tedavisine devam edilen Dernek Çorum Şubesi’nin kurucularından Osman Özsoy’u da evinde ziyaret ederek hediyesini takdim ettiler.

(Volkan SINAYUÇ)

Editör: TE Bilisim