1981 yılında Çorum’da dünyaya gelen Kardiyoloji Uzmanı Yıldız, ilk, orta ve liseyi burada bitirdikten sonra 2000’de Hacettepe Üniversitesi (İngilizce) Tıp Fakültesi'nden mezun oldu. 2006’da Tıpta Uzmanlık Sınavı'nda Türkiye 4’üncüsü olarak Türkiye Yüksek İhtisas Hastanesi Kardiyoloji Bölümü'nde ihtisasına başlayan Yıldız, 5 yıllık ihtisas süresince kalp kapak hastalıkları, koroner arter hastalığı, hipertansiyon, hiperlipidemi, kalp yetersizliği gibi hastalıkların girişimsel ve (anjioğrafik) girişimsel olmayan tedavileri ile ilgili eğitim aldı.

2011 yılında Diyarbakır'ın Bismil ilçesinde mecburi hizmetini yaparak 2012 yılında Dicle Üniversitesi Kardiyoloji AD'de Yrd. Doç. olarak görev yapan Yıldız, Dicle Üniversitesi'nde Dönem 2., 3. ve 4. Tıp Fakültesi öğrencilerine elektrokardiyoğrafi, senkop pulmoner hipertansiyon, kalp yetersizliği gibi dersler anlatmıştır. Bu sırada bilimsel yazılar yazarak 2015 Ekim'de Doçentlik unvanını aldı.

Daha önce Bezmialem Tıp Fakültesi Üniversite Hastanesi'nde 1 yıl süreyle Koroner Yoğun Bakım sorumlu doktoru olarak görev yapan Yıldız, Özel Olukbaşı Anadolu Hastanesi bünyesinde hizmet verecek.

(İHA)

Editör: TE Bilisim