Ziyarette, TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu’na iki ülke arasındaki ticarî ilişkilere katkılarından dolayı Fransa’nın en üst düzey nişanı olan Légion d’Honneur (Onur Madalyası) verildi.
Fransa İmparatoru Napoléon Bonaparte tarafından 1802 yılında oluşturulan ve ülkemizden Yaşar Kemal, Orhan Pamuk, Sakıp Sabancı, Rahmi Koç, Oya Eczacıbaşı, Ümit Boyner ve Nilüfer Göle gibi isimlere de verilen Légion d’Honneur, Fransa’nın en prestijli nişanı olarak kabul ediliyor.
Törenden sonra Rıfat Hisarcıklıoğlu’nu tebrik eden Ali Bektaş, “Böyle bir ödülün başkanımıza verilmesinden dolayı çok gurur duyduk.” dedi.
TOBB Heyeti daha sonra Paris saldırılarının gerçekleştiği bölgeye giderek karanfil bırakıp yaşanan terör olaylarından duydukları üzüntüyü dile getirdi.
Akşam verilen resepsiyonda ise Çorum Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bektaş; Türkiye’nin Paris Büyükelçisi, hemşehrimiz Hakkı Akil ve İTO Başkanı İbrahim Çağlar’la bir araya geldi.
Paris Büyükelçisi Hakkı Akil, hemşehrileri ile bir arada bulunmaktan duyduğu memnuniyeti ifade ederek, “Çorumlu tüccar ve sanayicilerimizin Fransa ile ticarî ilişkilerini geliştirmesi konusunda her türlü destek ve yardıma hazırım.” dedi.
(Haber Merkezi)
Editör: TE Bilisim