Fabrikanın faaliyetleri ve işleyişi hakkında bilgi alan öğrenciler, merak ettikleri soruları doğrudan Erol Kurt’a iletme fırsatı buldu. Gençlerle yakından ilgilenen ve fabrikayı gezdiren Erol Kurt, Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’nde 18 bin metrekare modern yeni fabrikaya geçtiklerini ve ÇESİAD’ın da katılımıyla bugün resmi açılış yapacaklarını, açılışa tüm Çorumluların davetli olduğunu duyurdu.
Öğrencilerin kendilerini tanıtmasını istemeleri üzerine Erol Kurt kendisini şöyle tanıttı: “Çorum’un Uğurludağ ilçesindenim. İlkokul 2. Sınıfa kadar burada okudum. Ardından buradan taşındık. 25 seneden beri silah sektörü içerisinde faaliyet göstermekteyim. 2003’te İstanbul Silah Sanayi’ni kurup 13 sene içerisinde büyük bir yol kat ettik. Yaklaşık 9 yıldan beri Winchester’in av tüfeklerini yapıyoruz ve bunların tamamını Amerika’ya sevk ediyoruz. Browning’in de bütün av tüfeği parçalarını biz yapıyoruz; namlusundan gövdesine, mekanizmasından kilidine kadar.
Beni başlangıçta bu sektöre yönelten ana etken şu olmuştur: Biz bu işin ana mutfağından geliyoruz. Benim asıl mesleğim torna tesviyedir yani kalıpçılık kökenli bir insanım. Uzun yıllar MKE’nin ihalelerine katılıp bunların işlerini yaptık. Daha sonra 1992’de Akkar Silah Sanayi ile birlikte Türkiye’nin ilk pompalı av tüfeğini yaptık. Tabi bu alanda hedeflerimiz çok büyük, Amerika ve Avrupa ülkelerine silah ihracatımız devam edecek ama ordumuzun veya ülkemizin ihtiyaç duyduğu silahlar olursa bununla ilgili çalışmalarımız da her zaman ön planda olacaktır.
Bunların dışında ilerleyen zamanlarda M-16 silahlarıyla ilgili de çalışmalarımız olacak. Yani av tüfeğinden başlayıp üst seviyelere doğru çıkacağız. Her daim en iyisini ve en kalitelisini yapmayı amaç edindik, bu uğurda dürüstlükten asla taviz vermedik. Dudullu Organize Sanayi Bölgesi’ndeki yeni yerimiz çok daha iyi bir durumda ve aynı zamanda Türkiye’de Sarsılmaz Silah Sanayii’nden sonra en modern silah sanayisi olma özelliğindedir”
(Haber Merkezi)
 
Editör: TE Bilisim