Başbakan Binali Yıldırım, Çorum Havaalanı konusunda, Genel Müdürümüz Mehmet Yolyapar’ın açık mektubu üzerine, kendisiyle görüşmesinde kapıyı aralık bırakmıştı, ama sonradan konuşmalarında, Merzifon varken Çorum’a havaalanı yapılmasının gerekmeyeceği tezini tekrarladı.

Başbakan’ın konuşmalarında farklı bir nokta vardı ki, “isteyen herkese, hemen havaalanı yapma izni verebileceğini” söylemişti. İşte, Ahlatcı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ahlatcı da, Başbakan’ın bu sözünden hareketle, yerel yönetimlerle iş dünyasının işbirliği halinde Çoırum Havaalanı’nın gerçekleştirilebileceği görüşünü ortaya attı ve bu görüşünü, Başbakan Binali Yıldırım’a da aktardı.

Çorum Havaalanı’nın, Çorum’un dışarıdan yatırım alması, sanayileşmesi, büyümesi ve turizminin gelişmesi açısından çok önemli olduğunu öteden beri savunmakta olan Ahmet Ahlatcı, bu çıkışıyla Çorumlu hemşehrilerinin bir kez daha gönlünü fethetti.

Konunun sosyal medyaya yansımasıyla birlikte ilk olumlu tepki, Sungurlu Belediye Başkanı Abdulkadir Şahiner’den geldi. Muhtkeşem bir duyarlılık ve memleketseverlik örneği sergileyen Şahiner, “Tüm araç ve makina parkımızla Sungurlu Belediyesi olarak desteğimiz tamdır” ifadesini kullandı.

Sungurlu’dan Mühendisler Ziraat firması da, Başkan Şahiner’in ardından destek mesajı yayınladı. Ziraat Mühendisleri Melih Basar ve Muzaffer Gülünay, havaalanının yeşil alanlarını çimlendirme görevini üstlenerek, “Çorum’a hizmet edilecekse, bu iş de millete düşmüşse, biz de burada varız" dediler.

Ahmet Ahlatcı’nın “Çorum Havaalanı için Çorum Dayanışması” olarak nitelenen çağrısına sosyal medyadan gelen destek mesajları ise sayılamayacak kadar çok. (Haber Merkezi)

Editör: TE Bilisim